bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася зустріч по картографуванню потреб ВПО: локація Київ
22.08.2022

Експерти громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини» продовжують роботу по картографуванню потреб ВПО. Наступна зустріч відбулася в Києві за участю представників громадських організації, органів самоорганізації населення, волонтерів, активних людей, які допомагають ВПО.

Київ також став містом, куди їхали та їдуть з Луганщини, Донеччини, Чернігівщини, Харківщини, Херсонщини та самої Київщини. С початку повномасштабного вторгнення додатково зареєстровано біля 80 тис. осіб. Люди, які раніше виїхали в західні області України, переїжджають жити до Києва. Зазначимо, що зараз у місті працює вісім локацій, де можна отримати допомогу (Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Дніпровський, Оболонський, Печерський, Подільський, Солом’янський, Святошинський  та Шевченківський райони).

Учасники відмітили, що потреби та проблеми, пов’язані з допомогою ВПО, змінюються та трансформуються. Більшість ВПО вже визначились з місцем перебування, тому зараз є проблеми з орендою житла, працевлаштуванням. Крім того, є потреба більш тісній комунікації між органами самоорганізації населення, волонтерами та ВПО.

             Таки зустрічі сприяють створенню умов реінтеграції, ресоціалізації та адаптації к новим умовам ВПО в приймаючих громадах. Їхня скоріше, безболісне та ефективне включення у локальне життя залежить від усвідомлення спільних цілей та пріоритетів, які вони будуть розділяти у своєму подальшому житті, а для цього треба, ці пріоритети чітко визначити та окреслити у самій громаді.

#IRF

 

       Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Три Ре-: локація, інтеграція, соціалізація» для налагодження діалогу ВПО із приймаючими громадами» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.