bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Бердянський ZашкWAR» у Мукачево
19.08.2022

Бердянський ZашкWAR” - це фотовиставка бердянця Олександра Пилипенка, яка відбувалася у місті Мукачево Закарпатської області протягом трьох днів у просторі Aware Zone. 40 фотографій, які ілюстрували кожен день Олександра, що він провів у окупованому рідному Бердянську, від початку і до квітня 2022. 

Кожна фотографія супроводжувалася докладним текстовим описом, адже іноді зрозуміти, про що йдеться мова на фотографіях - неможливо через брак розуміння контексту. Саме тому така фотовиставка є дуже важливою для жителів України, її відносно більш спокійних регіонів. Розуміння трагедії окупації можуть передати лише ті, хто виїхав та має мужність про це розповідати. Дуже часто на окупованих територіях залишаються рідні та близьки, а, отже, розповідати про ситуацію на окупованих територіях нема кому.

Не дивлячись на усі ризики, Олександр створив свій креативний проєкт “Бердянський ZашкWAR” та експонує його Україною. Крім цього, виставка супроводжується відзнятим аматорським відеофільмом про входження російських загарбників до Бердянська, а також записом радіовиступом росіян по бердянському радіо. 

Заходи стали можливими завдяки перемозі ГО “Платформа Суспільної Взаємодії” та її голови Олександра Пилипенка у першому конкурсі грантів Aware Grant. Наступне місто, де буде експонуватися виставка - Ужгород.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.