bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Самоорганізація ВПО: нові виклики
18.08.2022

17 серпня відбулася наступна інформаційна он-лайн зустріч в рамках проєкту «Дієва демократія на рівні територіальних громад Луганщини».  Під час зустрічі учасники обговорили досвід та перспективи самоорганізації для допомоги ВПО у Луганській, Донецькій, Запорізькій,  Черкаській та Хмельницькій областях.    

Вимушена міграція населення всередині України набуває різного характеру, але зараз вочевидь, що чим довше триває війна, а вже майже 6 місяців, тим більше зростатимуть потреби ВПО: від термінових базових (забезпечення якимось дахом над головою, продуктами харчування, засобами гігієни тощо) до середньо/довгострокових (довгострокове житло, робота, оформлення дітей у садок та школу, вступ до інституту та багато іншого). В приймаючих громадах змінилося навантаження на соціальну інфраструктуру (лікарні, дошкільні та навчальні заклади), на територіальні центри соцслужб, служби зайнятості, інші комунальні сервіси, не має можливості вирішення житлових проблем ВПО, не має роботи тощо. Безумовно, держава прикладає немало зусиль для вирішення питань, але завдання громадських організацій, волонтерів: самоорганізація та координація зусиль для допомоги ВПО та їх залучення до цих процесів.  

#IRF

 #EU4USociety

#ПрямуємоРазом

#MovingForwardTogether.

 

Захід проведено ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Дієва демократія на рівні територіальних громад Луганщини» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.