bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

7-ма річниця краудфандингової платформи «Моє Місто»
11.08.2022

Цього року платформі виповнюється 7 років. Весь цей час команда підтримувала авторів заради успішних зборів донатів, підтримувала в реалізації соціальних проєктів та реалізовувала власні ініціативи, будуючи спільноту змінотворців та покращуючи життя українців. 

Сьогодні ж, в умовах повномасштабної  війни – платформа націлила всю свою потужність на допомогу військовослужбовцям та постраждалим від війни українцям. 

 

CEO платформи «Моє Місто» Сергій Лукачко впевнений, що попри “кризу” волонтерства та тотальну втому українців донатити – кількість наданої допомоги в жодному разі не буде зменшуватися. Для всіх важливо досягти Перемоги!

«Вже більше як півроку наша команда змінилась, та платформа «Моє Місто» разом з нею. Зараз у нас немає жодного соціального проєкту на покращення міста все спрямовано на його захист чи гуманітарну допомогу людям. Спочатку мені здавалось, що ми, як і більшість краудфандингових платформ, “візьмемо паузу” в роботі, бо дійсно було складно усвідомити, де в цьому всьому ми.  Втім ми акумулювали всю нашу лють та продовжили працювати, для скорішої перемоги нашої України. Ми тішимося, що завдяки синергії разом з українцями нам вдається оперативно надавати допомогу»
Не дивлячись на складнощі та емоційне вигорання, нам вдалося успішно реалізувати більше 15-ти проєктів. Основні сили по забезпеченню військових були направлені на передову Харківської і Херсонської областей.

Загалом за період воєнного стану ми нафандрейзили більше 4 000 000 гривень. На ці кошти реалізовано багато надихаючих проєктів, що відображають справжню силу єдності нації.

Наприклад, лише за добу було зібрано кошти на придбання протигазів для захисників Харкова, коли інфопростір заполонила інформація про можливість хімічної атаки. Спільнота доброчинців підхопила важливість збору «на вчора», тож за лічені дні комплекти засобів індивідуального захисту були на позиціях захисників! 

Реалізовувати складні проєкти вдається завдяки максимальній залученості авторів, котрі заряджають команду на чергові виклики та обробку максимальної кількості запитів. Так сума у 320 000 гривень на 50 коліматорних прицілів підкорилася спільноті «Моє Місто», і вже за місяць приціли відправились допомагати ліквідувати ворога.

Наразі суспільство зіткнулося із волонтерською «кризою», але ми ні на хвилину не зупиняємо збори коштів на ініціативи.  Але сьогодні, на честь семиріччя, ми закликаємо підтримати проєкт з розвитку платформи #MakeUkraineBetter:впливай на реалізацію соціальних проєктів в Україні.
Найцінніший ресурс для нас — це ЛЮДИ. Люди, які створюють та плекають «Моє Місто». Люди, котрі запускаю свої проєкти за своєї ініціативи та на  волонтерських засадах. Люди, які вірять у ці проєкти та підтримують їх фінансово. Ми докладаємо величезні зусилля до розбудови свідомого громадянського суспільства, яке драйвить зміни і щиро віримо в те, що робимо. Протягом всіх 7-ми років наша команда працює 24/7 аби допомагати авторам реалізовувати їх суспільно корисні проєкти, проте системна робота платформи неможлива без сталої фінансової підтримки та забезпечення базових потреб організації, адже ми не утримуємо жодної комісії з проєктів, котрі реалізуються на платформі.   
За останні пів року ми зробили неабиякий стрибок вперед, і саме завдяки цьому спільно із авторами нам вдалося успішно реалізувати проєкти по допомозі ЗСУ та гуманітарної допомоги. За кожним збором стоїть кропітка робота всієї команди – CEO, проєктний менеджер, адміністратор платформи, комунікаційна менеджерка, бухгалтери, юристи, розробники сайту та дизайнери. Кожен з учасників робить свій вклад у скорішу Перемогу, розбудову сучасного суспільства та розвиток доброчинства.
Ми популяризуємо культуру краудфандингу та благодійності в Україні, адже для громадян це достатньо новий та невивчений інструмент зі збору коштів. Саме тому «Моє Місто» прагне стати акселератором соціальних проєктів, так ми зможемо об’єднати волонтерів, активістів, бізнес та доброчинців. Така синергія стане рушійною силою в напрямку соціальних інновацій.Ми не зупиняємося ні на хвилину, і підтримка команди означає подальший розвиток платформи та більшу кількість реалізованих соціально важливих проєктів.

 Ми бачимо максимальну залученість  українського бізнесу у забезпеченні військових, тож не просимо допомоги в них, а долаємо кордони та фандрейзимо кошти за кордоном. Попри відсутність досвіду ми мали шалене бажання допомогти всім, хто цього потребує, тож нам вдалося отримати грант від канадського фонду «Veterinarians without Borders» на проєкт з підтримки чотирилапих «GladPet». А завдяки партнерам Netpeak Group, Netpeak Bulgaria та Neterra з Болгарії ми передали ЗСУ 2 комплекти супутникового зв’язку StarLink. 

Хочеться підбити підсумки не тільки військового часу, а й згадати «минуле життя». Попри те, що проєкт стартував з Одеси, платформа запустилась локально в Харкові та готувалася до запуску в Дніпрі.

Щороку ми робимо дайджест з найбільш амбітних, на думку команди, проєктів. Цей рік не став виключенням, тож ділимось добіркою потужних ініціатив, котрі побачили світ завдяки краудфандингу: 

1. Інклюзивні керамічні майстерні «Важливий Кожен». 

Перший та єдиний в Одесі простір, де люди з аутизмом або іншими ментальними особливостями можуть не тільки знайти собі друзів, а й реалізовувати власний творчий потенціал. Завдяки підтримці доброчинців на платформі «Моє Місто» було успішно зібрано кошти на два проєкти загальною сумою 250 000 гривень, а більше двадцяти постійних учнів майстерні отримали змогу реалізовуватися в соціумі та знайшли собі справжніх друзів. 

2. Реабілітаційний центр «Мотус».

Соціальний проєкт, направлений на допомогу у реабілітації людей з неврологічними ураженнями. Ця ініціатива дуже відгукнулася нашій спільноті, тож нам вдалося успішно зібрати кошти на реалізацію двох ідей команди проєкту, а саме: придбання спеціалізованого автомобіля для транспортування на заняття учасників клубу та реабілітаційна бігова доріжка. Центр і сьогодні продовжує тренування та підтримку людей з неврологічними ураженнями. 

3. «GladPet», якийуспішно провів кілька фестивалів з прилаштування безпритульних тварин «Homе Me Fest».
GladPet – це некомерційний проєкт, котрий вирішує проблему безхатніх тварин за допомогою інтернет-ресурсу, який  дає змогу знайти дім та господарів пухнастикам. Зоозахисна ініціатива була створена в рамках платформи і за невеликий проміжок часу набрала чималих обертів. Таким чином з’явився регулярний фестиваль адопції тваринок «Home Me Fest».  За 6 років існування проєкту вдалося знайти родини більше ніж 3000 пухнастикам, масштабуватися та почати працювати у 60-ти містах України, а фестиваль «Home Me Fest» відвідали більше 10 000 людей. 

4. «Parade-Fest»

Parade-Fest – це громадська ініціатива харків’ян, котрі мріяли про зміни в міському середовищі. Зокрема, в рамках проєкту було проведено фестиваль творчості в Харкові, котрий привернув увагу всього світу. За допомогою міжнародних лабораторій, мистецьких акцій у публічному просторі, майстер-класів, діалогу з держструктурами та роботи з активістами, команда вибудовує дружній та творчий імідж міста на світовій арені. 

5. Допомога ЗСУ 

24 лютого 2022 року наше життя, як і життя кожного українця, розділилося на «до» та «після». Через необхідність згуртуватися та оперативно надавати допомогу військовим ми призупиняли всі соціальні проєкти, котрі на той момент збирали кошти на платформі. І запустили власний збір на потреби військових. Завдяки зусиллям команди було залучено 1 500 000 гривень на потреби ЗСУ. 

В рамках цього проєкту ми забезпечили наших захисників амуніцією, генераторами, їжею, доставили 4 автомобіля на передову, котрі й сьогодні дозволяють бійцям  оперативно переміщуватися та нищити орків, передали 4 комплекти супутникового зв’язку Starlink та більше 100 комплектів тактичного спорядження. Також забезпечили підрозділи розвідки двома дронами та трьома тепловізорами.

Founder платформи Артем Бородатюк підкреслює, що у найскладніший для України період, під час повномасштабної війни команді платформи вдалося реалізувати свій потенціал, та повноцінно втілити у життя заявлену місію та ідею. 

«Платформа створювалася як проєкт для розвитку соціальних проєктів, а також розвитку свідомого суспільства майбутнього. Тож у такі складні часи «Моє Місто» виконує найголовнішу роль – це гуртування українців та фандрейзинг необхідних ресурсів. Свого роду – це острівець надії, котрих на початку війни в України було багато, але з часом їх кількість почала зменшуватися. Завдяки команді, котра від першого дня війни без страху працювала на всі 100% – платформа зробила великий прорив, який вона не робила ніколи. На мою думку – сьогодні проєкт платформи є дуже перспективним. Вже незабаром нам вдасться реалізувати свою найвищу мету – «Моє Місто» стане національним оператором по соціальним проєктам для суспільства і буде реалізовувати всі ініціативи українців.»
В нашої команди дуже багато амбіцій та подальших планів із розвитку проєкту. Тож сьогодні ми працюємо над зростанням спільноти змінотворців, завдяки яким в нас з’являється можливість акумулювати кошти для реалізації необхідних ідей. Бо саме відсутність достатнього фінансування ставить під загрозу реалізацію проєкту, а здебільшого і життя наших захисників. 

Кожен волонтер, активіст, представник благодійного фонду або звичайний українець може подати проєкт на платформу «Моє Місто», заповнивши форму подачі проєкту. Команда платформи допоможе зібрати необхідну суму, імплементуючи свій багаторічний досвід фандрейзингу. А завдяки менторству досвідчених проджектів – навіть волонтери без досвіду зможуть поринути у процес краудфандингу та навчаться акумулювати кошти під соціальні ініціатив. Наша платформа – максимально прозорий та офіційний інструмент для збору коштів. Ми не утримуємо жодну комісію із зібраних коштів, 100% залучених ресурсів переводяться на реалізацію проєкту.  

Ми впевнені, що завдяки сталому партнерству та спільним зусиллям в нас буде змога подолати ворога, здобути перемогу та надати якомога більше допомоги тим, хто це реально потребує.

Ми просимо не залишатися осторонь підтримки соціальних, гуманітарних та мілітарних проєктів. Перемога за нами, бо ми в єдності! 

 

Долучайся до спільноти змінотворців — підписуйся на соціальні мережі платформи:
Facebook 

Instagram 

Telegram

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.