bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звіт про обладнання нового шелтеру для переселенців від Rotary Club Kyiv International
03.06.2022

ГО «РОТАРІ КЛУБ КИЇВ ІНТЕРНЕШЕНАЛ» реалізували проект з устаткування нового центру розміщення ВПО в Полтавській області. Проект здійснено за підтримки ГО «СІЛАБ ЮКРЕЙН» та ряду інших Ротарі Клубів.

Це вже четвертий шелтер, який ми організували з початку війни.  До цього три центри було організовано на заході України: у місті Ужгороді (Закарпатська область),  Золочеві (Львівська область) та селищі Поляниця (Івано-Франківська область).

Полтавська — одна з найближчих до небезпечних регіонів України область, де зараз відносна безпека. Тому люди з Харківської, Донецької та Луганської областей через напружену ситуацію прямують сюди в першу чергу. Через великий потік людей громади Полтавської області стикаються з тим, що переселенців вже нема куди розмістити.

По цій причині 21.04.2022 року Опішнянська селищна рада подала офіційне звернення до президента клубу «Ротарі Полтава» з проханням про надання матеріальної гуманітарної допомоги для внутрішньо-переміщених осіб, що будуть розміщені у місцевому центрі для внутрішньо-переміщених осіб, розташованому у Полтавській обл, Полтавському районі, с. Човно-Федорівка.

В усій громаді, зокрема і в цьому селі людей з першого дня війни приймали та розміщували в гуртожитках, дитячих садочках, вдома у місцевих жителів. Для обладнання нового шелтеру обрали місцеву школу.

На 21 травня все необхідно було доставлено:

Устаткували 80 спальних місць ліжками, матрацами, ковдрами та подушками.

Кухонний інвентар, щоб люди мали можливість приготувати та зберігати їжу: індукційні плити, мікрохвильові печі, пральні машини, холодильники з морозильними камерами, обідні столи.

Представники Опішнянської ОТГ звернули нашу увагу, що важливо купити пральні машини. Бо люди іноді тікають від війни без змінного одягу, і проводять в дорозі в безпечне місце по декілька днів. І потреба випрати речі є однією з перших при заселенні. Ми частково покрили цю потребу, закупили пральні машини.

Слайд-шоу фотозвіту:

https://www.youtube.com/watch?v=jtBU_0nWt0Y

Як ви бачите, потреба в нових центрах для переселенців, на жаль, не знижується. Багато людей не просто перемістились в більш безпечне місце, а повністю втратили житло і не мають куди повернутись. 

Тому - крім устаткування - такі центри потребують постійного постачання гуманітарної допомоги та покращення умов життя. Цим ми також займаємось в рамках інших проектів.

Ви також можете долучитись до допомоги переселенцям разом з Rotary Club Kyiv International.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.