bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Програма медичних гарантій продовжує безоплатно допомагати українцям під час війни
19.05.2022

З початком повномасштабної війни в Україні людям із проблемами зі здоров’ям отримати медичну допомогу стало складніше. Через руйнування лікарень і закриття аптек багато з них втратили доступ до необхідного медичного забезпечення. Багато пацієнтів виїхали в більш безпечні регіони України. Чи не найбільше всім їм бракує інформації куди та як звертатися за медичними послугами в умовах війни.

У відповідь на такий виклик стартує комунікаційна кампанія «Гарантовано!», покликана роз’яснити пацієнтам, як зараз отримувати медичну допомогу за Програмою медичних гарантій, яка продовжує функціонувати. Кампанія відбудеться в межах Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я». Її завдання поінформувати про:

  • локації, де можна отримати необхідну медичну допомогу або консультації в регіонах, які постраждали від війни, або в місцях, де перебуває значна кількість внутрішньо переміщених осіб;
  • способи захистити свої права на доступ до Програми;
  • шляхи отримання медичної онлайн-консультації та психологічної підтримки.

«Оскільки триває війна, для пацієнтів із хронічними захворюваннями питання життя та збереження здоров’я постало ще гостріше. Громадські організації можуть працювати з пацієнтами та їхніми родинами, які їм довіряють, щоб надати інформацію про те, як швидко та ефективно отримати медичну допомогу. Ми прагнемо, щоб українські пацієнти добре знали та повною мірою реалізували своє право на гарантовані державою медичні послуги та ліки», — наголошує керівник Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я» Девід Елкінс.

Організує кампанію ГО «Інтерньюз-Україна» та БФ «Пацієнти України» за участі 5 партнерів: ГО «Ліки Контроль», ГО «Діа-Дзен», ГО «Афіна. Жінки проти раку», Ініціативна група Just save life, ГО «Всеукраїнська асоціація кришталевих людей». Уже не перший рік ці організації допомагають українським пацієнтам із різними захворюваннями, серед яких: діабет, онкологічні та хронічні захворювання, інсульт та рідкісні хвороби на кшталт недосконалого остеогенезу.

ДОВІДКА

Програма медичних гарантій — це перелік та обсяги медичних послуг і ліків, які держава гарантує населенню та покриває з державного бюджету за єдиними тарифами в межах медичної реформи. Бюджет Програми медичних гарантій у 2022 році склав понад 157 млд грн. Вона містить 38 пакетів послуг та охоплює основні види медичної допомоги: первинну, спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу, екстрену, паліативну допомогу та медичну реабілітацію, медичну допомогу дітям до 16 років, допомогу під час вагітності та пологів.

Комунікаційна кампанія «Гарантовано!» відбувається за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки, та Програми Уряду Великої Британії «Good Governance Fund», наданої від імені народу Великої Британії. Відповідальність за її зміст, які необов’язково відображають погляди USAID, Уряду Сполучених Штатів Америки, UK aid або Уряду Великої Британії, несе виключно компанія ТОВ «Делойт Консалтинг» у рамках контракту № 72012118C00001.

З усіх додаткових питань та пропозицій просимо звертатися до менеджерки проєктів ГО «Інтерньюз-Україна» Олесі Савенко ([email protected], 093 701 36 23).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.