bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дітям, які втратили батьків під час війни, допомагає фонд «Діти Героїв»
07.05.2022

Війна росії проти України зробила сотні українських дітей сиротами. Повернути батьків їм не зможе вже ніхто, але забезпечити фінансову та психологічну підтримку готовий благодійний фонд “Діти Героїв”.

Фонд заснували Даніїл Пасько та Антоніна Головач  разом із командами інвестиційної компанії Diligent Сapital Partners (DCP) та Edinstvo Group.

— Наше завдання — допомогти дітям, які втратили одного або ж відразу обох батьків внаслідок війни росії проти України, — каже Даніїл Пасько, співзасновник фонду “Діти Героїв”, засновник та керуючий партнер інвестиційного фонду DCP. — Наша допомога почнеться із закріплення “помічника” за кожною родиною, який знаходиться на постійному зв’язку та відповідальний за дитину. Ми створимо умови фізичної та психологічної безпеки, в яких діти будуть почуті. Подбаємо про їхнє навчання і розвиток до досягнення 18-річчя. Наразі більшість потреб ми закриваємо своїм коштом, надалі системно залучатимемо до співпраці великі українські та міжнародні компанії та фонди.

Фонд надає тактичну та стратегічну допомоги. Тобто забезпечує фінансову, психологічну та гуманітарну підтримку. А також сприяє в отриманні освіти, реалізації творчого потенціалу дитини тощо. 

Важливим аспектом у діяльності фонду є те, що права та приватність його підопічних максимально захищені. А тому публічно історії дітей публікуються за принципами UNICEF - вказуючи імена без прізвищ та не показуючи облич.

За словами співзасновниці фонду Антоніни Головач, на балансі фонду вже більше ста дітей, із кожним працюють “помічники” організації. Загальна сума грошової допомоги підопічним фонду - 875 тис грн.

— Серед підопічних є діти з дуже складними ситуаціями, — ділиться Антоніна. — Наприклад, родина із мами, сина, материної сестри з дітьми намагалися виїхати з оточеного Чернігова, який росіяни розбомбили вщент. Самі! Їхнє авто підірвалося на міні. Всі дорослі загинули. У живих залишилися 15-річний син з розтрощеними кістками і зруйнованим життям та його брат… Хлопця прооперували у Швеції, далі ми допомогли переїхати у Бельгію, де забезпечили будинок і доступ для навчання. Зараз його чекають місяці реабілітації та адаптація до нового життя без мами, в чужій країні…

 БФ “Діти Героїв” об’єднав зусилля із засновницею БФ “Mama Ira” Ольгою Щирук задля спільної реалізації місії по наданню допомоги дітям, які втратили батьків. Ольга вже долучилася до операційної діяльності Фонду та приєднається до Наглядової Ради, яку наразі формують.

— Після загибелі в Бучі моєї мами я вирішила створити фонд, щоб допомагати таким же дітям, як і я, — розповідає Ольга Щирук. — Познайомившись з роботою «Діти Героїв», зрозуміла, що вони вже побудували усю необхідну інфраструктуру, процеси, команду. Була вражена їхньою професійністю. Тож ми вирішили об’єднати зусилля для досягнення спільної мети. Як майбутня членкиня наглядової ради фонду, беру на себе відповідальність представляти інтереси всіх дітей, чиї батьки загинули, та контролювати, щоб ресурси витрачалися ефективно.

Також партнерами фонду вже стали Preply (уроки іноземної мови), Intertop (одяг та взуття), Helsi.me (медична допомога сім’ям та дітям), Harvard Сlub of Ukraine (менторство, освіта), $1k Project of Ukraine (пряма фінансова допомога сім’ям), Axon Partners (юридична допомога), Stobox (маркетинг), Fedоriv (брендинг), Банк Пiвденний (фінансова допомога), Біосфера (фінансова і гуманітарна допомога), Бомонд (фінансова і гуманітарна допомога), Fondy (платіжна система).

Фонд шукає дітей, які потребують допомоги та підтримки!

Якщо ви знаєте дітей, які потребують допомоги, або ж ваша родина опинилася у складній ситуації — повідомте Фонду і про них/вас подбають. 

Зв’язатися з Фондом “Діти Героїв”: 

e-mail: [email protected] 

гаряча лінія: +38 (044) 247 57 88

Telegram/WhatsApp: +38(068) 218 89 71

FB https://www.facebook.com/DityHeroyiv

Instagram https://www.instagram.com/children.heroes 

Повідомити про постраждалих дітей: 

https://forms.gle/ESgiZhQdmF4sbPcQ6 

 Фінансова допомога дiтям:

https://childrenofheroes.com/donate 

Стати волонтером фонду: 

https://forms.gle/6gNbpHoC3qvLExq99 

 

ДОВІДКА

ДАНІЇЛ ПАСЬКО:

  • у 2007 році отримав ступінь магістра з фінансів у Київському національному економічному університеті ім. В Гетьмана;
  • у 2010 році — ступінь МВА у Гарвардській бізнес-школі;
  • обіймав посаду Інвестиційного Директора та  Принципала Horizon Capital — провідної інвестиційної компанії, що управляє фондами прямих інвестицій з активами понад 600 мільйонів доларів;
  • у 2016 році створив інвестиційну компанію Diligent Capital Partners, в якій займає пост керуючого партнера;
  • член ради директорів компаній: Нова Пошта, Allseeds, Міратех, Київстар та інші.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.