bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Запоріжжі, Дніпрі, Полтаві та в інших містах працюють бригади соціально-психологічної допомоги
22.04.2022

Від 20 квітня в Україні запрацювали 24 мобільні бригади, які надаватимуть соціально-психологічну допомогу постраждалим, які пережили насильство, та внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені залишити зони бойових дій. 
 
У межах гуманітарного реагування на військове вторгнення і спричинену ним безпрецедентну гуманітарну кризу, UNFPA у партнерстві з місцевими органами влади та виконавчими партнерами ГО «Віра, Надія, Любов», Благодійний фонд «Посмішка ЮА», Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» та Благодійний фонд «Butterfly», організували мережу мобільних бригад соціально-психологічної допомоги. 
 
В Запоріжжі, Дніпрі та Полтаві благодійний фонд «Посмішка ЮА» на цьому тижні мобільні бригади розпочали роботу по інформуванню населення та реагуванню на випадки насильства. Завдяки координації з місцевою владою, центрами соціальних служб вдалося оперативно налагодити роботу фахівців та надавати послуги населенню в форматі телефонних консультацій. 
 
«Для нас, в UNFPA, надзвичайно важливо продовжувати надавати допомогу постраждалим від насильства та бути там, де ми потрібні, особливо в такі важки часи для людей та всієї країни. Випадки домашнього насильства нікуди не зникають під час війни. Тому потрібно надавати ще більше сервісів, особливо тим постраждалим, що були вимушено переміщені і потребують ще більшої підтримки», Мустафа Ельканзі, Старший координатор з надзвичайних ситуацій, UNFPA в Україні.
 
Унікальність послуг полягає в мобільності їх надання – спеціалістки/-ти бригад мають можливість виїжджати на виклики до найбільш важкодоступних місць, надавати послуги особам, які не мають доступу до закладів чи обмежені у пересуванні з різних причин. Соціально-психологічна допомога буде надаватися як мешканкам/-цям місцевих громад, так і внутрішньо переміщеним особам, що перебувають на їх території.
 

Загалом мобільні бригади запрацювали у 12 містах України, до складу кожної з мобільних бригад входять два фахівці/-чині (психолог/-иня, соціальний/-а працівник/-ця), а також водій з автомобілем. Всі мобільні бригади працюватимуть за підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, у координації із Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Міністерством соціальної політики України.

Послуги мобільних бригад надаються завдяки фінансовій підтримці урядів Великої Британії, Канади та CERF (Central Emergency Response Fund). 

Контакти мобільних бригад можна знайти  тут

карта_мобільні бригади (1) (1)

 

Робота у форматі мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, яку пілотував UNFPA з виконавчим партнером «Українська фундація громадського здоров’я» у 2015 році, успішно зарекомендувала себе на сході України. Тоді завдяки мобільності послуг вдалося допомогти багатьом жінкам, які проживали на лінії зіткнення та у важкодоступних населених пунктах Донецької та Луганської областей. Пізніше мобільні бригади почали працювати і в інших областях України. З 2015 по кінець 2019 року оперативна допомога спеціалістів/-ок мобільних бригад була надана понад 60 тисяч жінок, постраждалим від насильства.  

Довідково:

UNFPA — агентство ООН із сексуального та репродуктивного здоров’я. Місія UNFPA – створити світ, де кожна вагітність бажана, пологи безпечні, а потенціал кожної молодої людини реалізований. UNFPA закликає до реалізації репродуктивних прав для всіх і підтримує доступ до широкого спектру послуг з сексуального та репродуктивного здоров’я, включаючи добровільне планування сім’ї, якісна охорона материнського здоров’я та всебічне сексуальне виховання.

Контакти

  • Полтава: (050) 730 09 93
  • (067) 610 58 02. Запоріжжя: (050) 730 09 72
  • (067) 610 58 03. Дніпро: (050) 730 08 89
  • (067) 610 58 01

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.