bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Красноріченська громада отримала свій Статут
15.12.2021

В грудні 2021 року відбулося засідання чергової 22 сесії Красноріченської селищної ради, до порядку денного якої було включено питання затвердження Статуту територіальної громади. Депутати затвердили Статут та нарешті мешканці отримали регламентовані механізми демократії участі та можливість відпрацьовувати їх  на практиці!

Нагадуємо, що над Статутом працювала відповідна Робоча група, до складу якої входили представники Красноріченської селищної ради, громадськості та   експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини». Проєкт розроблявся з урахуванням законодавства України, Методичних рекомендацій Міністерства розвитку громад та територій від 2019 р. та включає багато положень, які забезпечують прозорість та відкритість процедур у вирішенні питань місцевого значення. Додатками до статуту є положення про громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори, публічні консультації, громадську експертизу та електронні петиції. Вітаємо громаду, але далі необхідно забезпечити необхідні умови для того, щоб цей документ ефективно працював на розвиток громади.

#IRF

Діяльність проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Розбудова ефективних моделей запобігання та врегулювання конфліктів у територіальних громадах Луганщини в процесі проведення реформ» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.