bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Бердянську продовжуються заходи в рамках Європейського тижня кодування
02.11.2021

01-02 листопада 2021 року за підтримки завідувача кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики, доктора педагогічних наук, професора Віталія Хоменка та кандидата фізико-математичних наук кафедри комп’ютерних технологій в управлінні та навчанні й інформатики Володимира Лаврика, відбуваються події, які, безумовно, стануть визначним кроком уперед для покращення доступності до робототехніки, інклюзії та забезпечення рівних прав на освіту.

Саме у ці дні відбудеться підготовка відео-уроків з робототехніки для дітей з аутизмом. Досвідчені викладачі та студенти, створять 2 уроки з робототехніки, які потім зможуть використовуватися батьками дітей з аутизмом. У будь-який момент зупинити відео-урок, спробувати ще раз, повторити. Після завершення карантинних обмежень подібний захід можна буде провести і оффлайн.

На жаль, уроки з робототехніки - дуже високовартісні. Адже закупівля деталей для створення власного робота стартує від 900 грн. Саме тому так важливо, що за допомоги грантової підтримки громадскі організації можуть проводити подібні заходи для найуразливіших верств населення - безкоштовно.

У рамках Європейського тижня кодування діти з аутизмом зможуть долучитися до робототехніки та кодування. Більше того - зможуть робити це у зручному для себе середовищі, навіть, дома із батьками онлайн. Максимальна кількість однієї групи дітей з аутизмом, яка спільно може проходити навчання - до 10 осіб, оптимально - 5 осіб. 

До заходів долучилася керівниця ГО «Розвиток особистості дитини плюс» - Олена Корж. Саме вона опікується дітками з аутизмом у Бердянську, і саме вона забезпечить допомогу у організації проведення воркшопів онлайн. Вона, як ніхто, знає потреби діток з аутизмом, їх потенціал та можливості.

Заходи відбуваються у межах ініціативи Meet and Code що впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP та Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.