bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Руде місто: як вулична фестивальна культура може сприяти просуванню толерантності та інклюзії
19.10.2021

28 серпня 2021 року в Одесі відбувся V ювілейний фестиваль «Руде місто», приурочений до Дня міста. Він присвячений пам’яті одеського письменника і драматурга, автора Гуморини і книги «Руде місто» Георгія Голубенка. Проте цей фестиваль цікавий не лише тим, що він збирає разом рудих людей з усієї України та світу. Відмінною його ознакою та цінністю є чітка сфокусованість на просування принципів толерантності та інклюзії в українському суспільстві через прояв поваги й уваги до неординарних зовні та за іншими характеристиками людей, до розвитку й розкриття їх здібностей і талантів. 

Як зазначає організатор фестивалю Наталя Делієва, фестиваль вже стає доброю традицією для міста Одеси та символом гарного настрою, надає можливості молодим талантам заявити про себе. Крім того, захід дозволяє підтвердити туристичний статус Одеси в Україні та світі як міста гумору і фестивалів.

У 2021 році на фестиваль з’їхалися руді за кольором волосся та станом душі з різних куточків країни. Учасники карнавальної ходи зібралися біля пам’ятника Дюку де Рішельє.  За традицією серед рудих були обрані Король і Королева. Вони очолили парад, який під звуки барабанного оркестру пройшов центральними вулицями Одеси до Літнього театру Міського саду, де продовжилося святкування. На фестивалі були представлені виставки дитячих малюнків та фоторобіт, а також роботи художників, які взяли участь у конкурсі на найрудішу картину. Свої відеопривітання учасникам заходу адресували руді з інших країн. Також для гостей цього дня відбувся святковий концерт.  Фестиваль «Руде місто» проводився за підтримки Українського культурного фонду та Одеської міської ради.

 Актуальність “рудого” вуличного фестивалю зростає з року в рік, оскільки це:

  • можливість для діячів мистецтва і художніх колективів різних  жанрів знайти підтримку та    показати себе на майданчиках Фестивалю;
  • інструмент просування толерантності та інклюзії у суспільстві через культуру;
  • мистецтво, що перетворюється  у ефективну  соціальну практику, що здатна поєднувати людей із різних зовнішніх світів та створювати соціальну взаємодію.  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.