bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Волновасі, Маріуполі та Вугледарі жінки навчались розвитку підприємництва в умовах пандемії
13.10.2021

23 вересня у Волновасі, 25 вересня в Маріуполі та 08 жовтня у Вугледарі відбулись семінари для жінок за темою «Мотивація до підприємництва та визначення зовнішніх та внутрішніх ресурсів в умовах пандемії». 
 
Тренерками заходів стали:
- Тетяна Вейдер, кандидатка наук з державного управління, бізнес-тренерка міжнародних програм, Life коуч, засновниця Авторської бізнес-школи (тренер у Волновасі та Маріуполі).
- Яна Твереза, радниця та тренерка програми AGORA, тренерка NDI, голова ГО «Зв’язок» (тренер у Вугледарі).
 
Учасниці були вибрані серед інших шляхом конкурсного відбору, на кожний семінар змогли потрапити 25 жінок.
Під час семінарів учасниці вивчали питання:
- Як шукати ресурси на власну справу
- Як сплачувати податки
- Де знайти час та ідею
- Чи реально стати підприємцем у будь-якому віці
Учасниці ознайомились з Бізнес-моделлю Canvas, основами маркетингу та планування.
 
Серед питань учасниць були наступні: як почати свою справу з нуля, коли маєш ідею та не маєш достатньо ресурсів; як вирішити питання з домашніми справами, якщо немає кому їх доручити; як зробити так, щоб улюблена справа стала бізнесом; як домовитись зі своїми близькими, щоб взяли частину турбот про родину і залишилось більше часу на власну справу; як організувати бізнес через онлайн майданчики; на яких умовах залучати спонсорів чи домовлятись про партнерство у бізнесі і таке інше.
 
Під час тренінгів тренери спілкувались з учасницями та відповіли на їх запитання. Крім того, за результатами навчань всі учасниці матимуть посттренінгове супроводження та коучинг тренерів з метою ефективної імплементації отриманих знань.
 
«Завдяки участі жінок у таких навчаннях формується правильний підхід та бачення підприємництва, отримані знання та навички руйнують страхи та стереотипи, тим самим мотивують жінок», - висловлює свою думку тренерка Тетяна Вейдер.
 
Тренінги відбулись в рамках діяльності за проєктом «Сприяння самозайнятості жінок та економічному відновленню громад поблизу лінії розмежування в Донецькій області», який реалізується Громадською організацією «Правозахисний центр Ліга жінок-виборців» в рамках Програми солідарності EU COVID-19 від ЄС для ініціативи «Східне партнерство», що імплементує чеська гуманітарна організація «Людина в біді» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.