bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жінки на гальванічному виробництві
12.10.2021

Центр  РЕЧВ,  як  і  АТ  «СМНВО-Інжиніринг»  підтримують  ґендерну  рівність. Ціль 5 сприяє розширенню прав жінок і займає центральне місце в досягненні Цілей сталого розвитку: принцип – «нікого не залишити осторонь!»

Саме ґендерна рівність допомагає підприємствам розвиватися, успішно виконувати замовлення та досягати успіхів у виробництві, що позитивно впливає на економічний розвиток країни.

Жінки,  які  займаються  гальванічною  обробкою  металу  на  підприємстві  АТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання–Інжиніринг»  (АТ «СМНВО–Інжиніринг»), працюють та вправно справляються з усіма своїми обов’язками.

АТ «СМНВО–Інжиніринг» співпрацює з Центром ресурсоефективного та чистого виробництва у напрямку ефективності виробничих процесів підприємства та є учасником міжнародної програми EU4Environment, яка фінансується Європейським Союзом.

Машинобудівна галузь вимагає важкого фізичного навантаження і не надто популярна серед жінок. Так, за даними Держстату України за 2020 – 2021 роки випускниками ЗВО за напрямком «Машинобудування та матеріалообробка» стали 357 фахівців і всього 23 фахівчині.

Жінки-фахівчині пишаються тим, що працюють на гальванічному виробництві АТ «СМНВО-Інжиніринг» і є яскравим прикладом того, що рівність має бути в усіх сферах, не беручи до уваги напрямок роботи та стать.

Наразі, бригаду на гальванічному виробництві очолює Катерина Роженко, яка у 2000 році з педагогічною освітою прийшла на гальванічну дільницю у 20 цех та дуже швидко опанувала професію і всі тонкощі гальваніки. «Приємно відзначити, – говорить пані Катерина, – що до нашого виробництва долучається все більше жінок. Є й на нашій дільниці учениця – Марина Олійник».

Як розповідає майстриня Людмила Чижова: «Робота в нас дуже відповідальна. Адже сюди з усього об’єднання везуть деталі для нанесення захисного покриття. Процес цей завжди здійснюється згідно з технологічними вимогами, тож нарікань не буває. І люди дуже сумлінно ставляться до своїх обов’язків».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.