bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активістки Луганської та Донецької областей реалізують проєкт «ЕКО-ТЕАТР» – дія на майбутнє!
02.10.2021

Активістки Луганської та Донецької областей реалізують проєкт «ЕКО-ТЕАТР» – дія на майбутнє!

Проєкт «ЕКО-ТЕАТР» – дія на майбутнє проводиться коаліцією “Сучасний театр – художній засіб вирішення соціальних питань” в складі якої представники ГO “Товариство активних людей” Черкаська територіальна громада Донецької області, КУ “Луганський обласний центр народної творчості” м. Сєвєродонецьк та ГО Міст 3.10 м. Лисичанськ Луганської області, завдяки грантовій підтримці, наданій у межах програми «Академія громадського активізму», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Інтерньюз-Україна за підтримки проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні»

Забруднення навколишнього середовища турбує кожного з нас, але що ми зробили для того, щоб розв’язати цю проблему? Ми продовжуємо спалювати сміття та сухостій, не сортуємо сміття, забруднюємо атмосферу, водойми, ґрунти, вирубаємо ліси і знищуємо степи, а потім скаржимося на погану погоду, стан здоров’я чи природні катастрофи.

Під час навчання в «Академії громадського активізму» у студенток з’явилась ідея щодо привернення уваги до такої важливої проблеми сьогодення, як екологія, та не звичайними лекціями чи мітингами, а через театральне мистецтво. На початку липня була сформована коаліція “Сучасний театр – художній засіб вирішення соціальних питань”, яку очолила Ірина Сельницька – голова ГО Міст 3.10 м. Лисичанськ. Пропрацювавши ідею з менторами новоутворена коаліція успішно представила себе на Хакатоні громадської активності під час пітчингу ідей 14 липня та на початку вересня була оголошена серед 5 коаліцій, які отримають грант до 200 тис. грн.

Проєкт «ЕКО-ТЕАТР» спрямований згуртувати людей навколо екологічних проблем. Використовуючи техніки сучасного театру у вирішенні питань покращення екологічного стану довкілля у громадах, допомогти пояснити громадянам, що берегти природу важливо через гру акторів з театральних майданчиків та відео у соціальних мережах, ЗМІ. Активізувати молодь задля сталого розвитку проєкту і виховувати в них волонтерські якості, які у майбутньому допоможуть зберегти довкілля.

Представники/-ці Луганщини та Донеччини проведуть виставу-перформанс на тему захисту довкілля у трьох містах регіону: Черкаська територіальна громада (Донецька обл.), міста Лисичанськ та Сєвєродонецьк (Луганська обл.).

Слідкувати за реалізацією проєкту та підтримати його можна на сторінках соціальних мереж:

Facebook Еко-театр, дія на майбутнє https://www.facebook.com/ekoteatr.dia

Instagram eko_teatr https://www.instagram.com/eko_teatr

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.