bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майбутнє Линовицької громади очима дітей
12.09.2021

Наймолодші мешканці Линовицької громади прагнуть жити в екологічно чистому та комфортному середовищі. Саме це вони намагаються довести у своїх малюнках, представлених на виставці «Линовиця: довкілля і я» та однойменному конкурсі. Він проводився Линовицькою селищною радою для школярів громади з 16 по 23 липня 2021 р. Також це одна з активностей в рамках проєкту «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади».
  Мета конкурсу – привернути увагу жителів громади до проблем охорони довкілля, популяризація екологічного способу життя та шанобливого ставлення до природи. Незважаючи на юний вік учасників, у більшості малюнків яскраво виражений певний філософський підтекст та одвічне питання вибору: подбати про своє навколишнє середовище вже зараз і тим самим забезпечити здоровий та безпечний простір для себе і своїх нащадків, або й далі накопичувати тягар екологічних проблем, який потягне на дно всіх?
   «Нам ще жити на цій планеті!», – цього гасла та малюнку, на якому воно позначене, цілком достатньо для розуміння гостроти нинішніх та майбутніх екологічних загроз. І хоча закликів не викидати сміття в ліс та річку, берегти природу замало в планетарному масштабі, але достатньо для однієї громади. Тому й учасники конкурсу питання захисту довкілля асоціюють не лише з Линовицею, а насамперед з усією громадою: «Чиста громада – чиста Земля!». На завершення конкурсу комісія з представників селищної ради та громадськості обрала трьох переможців. Інші учні також отримають відзнаки.
 Проєкт «Розробка та сприяння запровадженню політики охорони навколишнього середовища Линовицької громади» здійснюється Сіверським інститутом регіональних досліджень за підтримки Міжнародний фонд “Відродження” та European Union in Ukraine в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.
  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.