bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадянська освіта для молоді через історію ремесел
11.09.2021

Вийшов друком методичний посібник, підготований в рамках проекту “Горна державності. Громадянська освіта для молоді через історію ремесел”.

Посібник містить

-          детальні інструкції щодо того, як проводити змішане навчання для молодих людей на теми громадянства та становлення державності через призму історії розвитку ремесел за методиками неформальної освіти;

-          готові до використання сценарії занять, рекомендовані цифрові інструменти та рекомендовані матеріали, часове планування та інші практичні елементи;

-          базовий теоретичний матеріал, необхідний для проведення навчання;

-          зразки роздаткових матеріалів, які використовувались під час навчання.

Сценарії онлайн-занять розроблені для молодих людей віком 14-16 років, однак ідеї та методи можуть бути використані при роботі з іншими віковими групами, а також в рамках шкільної програми. В основі сценаріїв лежать Рекомендації Ради Європейського Союзу щодо ключових компетенцій для навчання протягом життя. Теорія та сценарії, розроблені для посібника, мають на меті підтримати педагогів, тренерів та молодіжних працівників у проведенні навчань для молодих людей з метою посилити їхні громадянські компетенції та залучити до вивчення історії ремесел через призму становлення державності.

 Посібник складається з чотирьох розділів.

У першому розділі дається загальний огляд підходів до навчання через досвід, особливості неформальної освіти, навчання правам людини та громадянству. Додатково у розділі детально розглядаються молодіжні дослідницькі проекти як один із інструментів навчання молоді.

Другий розділ містить теоретичний матеріал, який допоможе підготуватися до навчання правам людини та демократії через історію ремесел, а також дасть загальне розуміння проблематики та підходів до формування контенту, які були використані у проекті.

Третій розділ містить сценарії занять, розроблені в рамках проекту та апробовані під час курсу дистанційного навчання для школярів з 5 регіонів України. Окремі сценарії містять напрацювання учасників проекту.

У Додатках пропонуються зразки допоміжних роздаткових та інформаційних матеріалів, які використовувалися під час навчального курсу.

 Методичний посібник розроблено в рамках проекту “Горна державності. Громадянська освіта для молоді через історію ремесел”, який був реалізований протягом 2020-2021 років трьома організаціями-партнерами: громадською організацією “Не святі горшки ліплять” з Тернополя, Червоноградським місцевим центром з надання вторинної безоплатної правової допомоги та Регіональним благодійним фондом “Резонанс” зі Львова. Проект здійснювався за підтримки Українського культурного фонду.

Посібник є відкритим освітнім ресурсом та розповсюджується на основі ліцензії Creative Common Licence, що означає, що будь-яка організація чи особа мають вільний доступ до ресурсу та можуть вільно використовувати його для своєї роботи за умови зазначення партнерів проекту та факту підтримки Українським культурним фондом.

Завантажити посібник можна за посиланням

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.