bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг із комунікації для представників місцевого самоврядування Бессарабії
07.09.2021

Що таке комунікація? Як налагодити її в громаді? Чи варто замовчувати наболілі проблеми?

Про те, як представникам місцевого самоврядування налагодити ефективний процес комунікації в громаді та на що варто звернути увагу в першу чергу розповідала менеджерка із комунікації ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” Катерина Златіна під час тренінгів для представників Василівської та Городненської ОТГ Одеської області. Участь у заході взяли службовці всіх громад, що увійшли до складу об’єднаної.

На початку заходу, тренерка звернула увагу на понятті комунікації, її особливостях та специфіці процесу. Комунікація - це постійний та послідовний процес, який має бути зрозумілим та об’єктивним, а головне - двостороннім. Особливу увагу представникам місцевого самоврядування варто звертати саме на те, з ким вони комунікують, зважаючи на потреби та інтереси мешканців громади.

Окремим блоком стало визначення очікувань від комунікаційних кампаній, які нерозривно пов’язані з їх метою: інформуванням, залученням чи зміною поведінки.

Коли люди більш охоче сприймають інформацію? Якщо вона співпадає з їх світоглядом, цікава, корисна та викликає емоції. Особливу увагу на тренінгу було присвячено емоціям у комунікації, а саме тому, яким чином можна їх викликати та використовувати для привернення уваги.

Учасники навчання не лише дізнались про процес організації комунікаційних кампаній в громаді, але і спробували розробити власні плани з актуальних для громади тем.

Захід провела ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” в рамках проєкту “Розбудова діалогу через самоорганізацію та ненасильницьку комунікацію у громадах Бессарабії”, який фінансується Міжнародним фондом ”Відродження”.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.