bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Академія молодіжної адвокації збирає молодь в Одесі
26.08.2021

В навчальному проєкті бере участь молодь із Донецької, Дніпропетровської, Луганської, Запорізької та Харківської областей. Мета  академії — надати активістам і активісткам знання та можливості для реалізації своїх ідей та проєктів, пов’язаних з інтеграцією ВПО у громади. 

Молодіжний активізм та молодіжну роботу я розумію як  інструмент  для  особистісного  розвитку,  соціальної інтеграції  та  активного  громадянства  молодих  людей.  Молодіжна робота — „ключове  слово” для  всіх  видів  діяльності,  що робиться  разом  з  молоддю,  для  молоді  та  силами  самої  молоді”, — прокоментувала Анна Таранік, випускниця Advocacy Youth Academy, ГО Чугуївська правозахисна група.

Протягом двох днів фасилітації учасники та учасниці Академії навчалися інструментам адвокації в громаді, структурі місцевого самоврядування та локальної демократії, побудові горизонтальних зв’язків та комунікації, найкращим практикам інтеграції внутрішньо переміщених осіб. 

Після першої Академії моє бачення щодо громадської активності змінилося. Знання, як розв’язувати суспільні проблеми допомогли долучитися до різних суспільних процесів, які відбуваються в нашій громаді. На даний час я проходжу стажування в органах управління міської ради й у мене є ідея – створити інтеграційний клуб, де молодь ВПО матиме можливість спілкуватися з однолітками, відчувати себе більш залученими до життя громади. Для реалізації ідеї мені потрібні більш поглиблені знання. Я сподіваюсь, що Академія 2.0 мені у цьому допоможе, ” — випускниця Академії Дар’я Жук, Мелітопольська громада.

Ця Академія — чудова можливість познайомитися й поділитися досвідом для молодих професіоналів, які вже зараз творять майбутнє в своїх громадах. Ми раді допомогти їм в цьому. І будемо раді працювати пліч-о-пліч у пошуках рішень, які допомагатимуть молоді, зокрема переселенцям, розбудовувати громади на Сході України.  Перший етап Академії відбувся навесні, і багато з її учасників вже можуть похвалитися своїми доробками в регіональних програмах і планах заходів,” — зазначила  Ольга Іванова, програмна директорка БФ Стабілізейшен Суппорт Сервісез

Під час навчання в Академії я сподіваюсь вдосконалити певні специфічні компетенції, що  необхідні молоді, яка бажає стати рушієм змін у своїх громадах, а саме: як залучати молодь до планування, здійснення та оцінки молодіжної роботи, використовуючи відповідні партисипативні методи; як підтримувати та розширювати можливості молоді в осмисленні суспільства, у якому вони живуть, і у взаємодії з ним ; як робити  внесок  у  розвиток  організацій, політик, програм,  кращих  для  молоді”, — наголосив Костянтин Лиганенко, випускник А_Я, ГО “Наступне покоління”

Довідкова інформація

Ця подія стала можливою завдяки підтримці Державного департаменту США та IREX. Вміст є “виключною відповідальністю Благодійного Фонду “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” і не обов’язково відображає погляди IREX або Державного департаменту США. 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.