bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Красноріченська громада приєдналася до Майстерні представництва та комунікації влади та громади
25.08.2021

       У серпні в для представників Красноріченської територіальної громади відбувся перший захід «Foresight-майстерня змін» в рамках проведення Майстерні представництва та комунікації влади та громади. Це наступна громада Луганської області, яка приймає участь в навчанні щодо чіткого визначення проблем, аналізу їх можливого виникнення та їх картагруфання за допомогою експертів ГО «Громадська ініціатива Луганщини».

      Семінар був поділений на три блоки. Під час першого була вивчена структура громади, її одиниці та інфраструктурні об’єкти, та виявлено комунікаційні потоки, їх характер. Також з учасниками були обговорені проблеми розірваних зав’язків, які спричиняють конфліктні ситуації. Протягом другого блоку слухачі ознайомились з рівнями та причинами конфліктів в ОТГ, їх структурою, а також дізнались про принципи активного слухання і тез переговорів та діалогу. Він надав учасникам можливість отримати інформацію щодо можливих існуючих конфліктів та конфліктних ситуацій. Цей блок допомог зібрати та проаналізувати ситуації потенціальних або існуючих конфліктів в ОТГ. Третій блок був практичним і включав в себе низку вправ, які моделюють конфліктні ситуації у громаді. Він націлений на запобігання конфліктів у майбутньому, пошук шляхів вирішення цих ситуацій, вибір форми розв’язання конфліктних ситуацій (наприклад, в сфері освіти, в сфері моделювання роботи голови та депутатів), виявлення осіб, які здатні вирішити ці конфлікти.

          Найбільшу увагу було знову сконцентровано на питаннях оптимізації освітньої мережи напередодні нового навчального року. Експерти ГО спільно з відділом освіти, культури, молоді і спорту завершують проведення аналізу освітньої мережі Красноріченської селищної територіальної по наступним показникам: кадрово-учнівський склад, матеріальне забезпечення, якість освіти (результати ЗНО та позашкільна робота), фінансове забезпечення. Результати аналізу ляжуть в основу проекту Концепції забезпечення розвитку освітньої мережі громади Луганської області на найближчі роки    

       Захід проводиться ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Розбудова ефективних моделей запобігання та врегулювання конфліктів у територіальних громадах Луганщини в процесі проведення реформ» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.