bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Для мешканців Мелітопольського району створено віртуальний центр правового захисту
24.06.2021

Створення центру стало можливим завдяки проєкту «Посилення правових можливостей та сприяння управненню місцевих мешканців сільських громад Мелітопольського району», який реалізується ГО «Запорізький Правозахисний центр» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Метою проєкту «Посилення правових можливостей та сприяння управненню місцевих мешканців сільських громад Мелітопольського району», який реалізуєтьсяГО «Запорізький Правозахисний центр» є підвищення спроможності мешканців цільових місцевих громад Запорізької області вирішувати свої правові проблеми в судовому чи позасудовому порядку через надання безоплатної правової допомоги вразливим верствам населення та побудови Мережі правових радників в сільських громадах Мелітопольського району. 

Віртуальний центр працює щоб віддалено в онлайн форматі надавати безоплатну первинну юридичну допомогу вразливим верствам населення в громадах Мелітопольського району.
Юрист центру віддалено і безкоштовно надає юридичну допомогу вразливим верствам населення п’ять днів на тиждень по Skype, Viber, Facebook і за телефоном гарячої лінії: 0669944960.

Основна цільова група: віддалені сільські громади, в яких відсутні структури БПД.
Кожне звернення до віртуального правового центру фіксується в онлайн журналі, щоб на майбутнє мати карту правових проблем і потреб мешканців місцевих громад та ціленапрвлено на них реагувати. За даними журналу за місяць роботи центру звернулось вже понад 80 осіб.

Щоб отримати консультацію необхідно лише зателефонувати за номером гарячої лінії 0669944960 або написати повідомлення на цей номер будь-яким зручним каналом зв’язку: Viber, Telegram, інші або написати повідомлення на сторінці організації «Запорізький Правозахисний центр» у Facebook.

Також планується створення інформаційних представництв віртуального центру правового захисту в будинках культури та бібліотеках населених пунктів Новенської, Семенівської, Приазовської територіальних громад, де будуть працювати правові радники, які надаватимуть безоплатну первинну правову допомогу та в більш складних питаннях сприяти тому, щоб клієнт звертався до професійного юриста Віртуального правового центру.
Метою створення інформаційних пунктів ВПЦ є допомогти людям похилого віку та іншим вразливим верствам населення отримати базову правову інформацію та допомогти використати смартфон для звернення до професійного юриста віртуального Правового центру.

Окрім цього юристи Центру перенаправляють клієнтів, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги до Мелітопольского місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги. 

Проект реалізується за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.