bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший в Україні телеграм-бот добрих справ: київська молодь об’єднує українців
27.05.2021

Цьогоріч організатори проєкту створили перший в Україні телеграм-бот, в якому учасники можуть обрати зі списку добрі справи. Ціль проєкту – 1000 учасників, які в наступні тижні втілюватимуть різноманітні соціальні ініціативи. У такий спосіб студенти прагнуть поширювати культуру волонтерства та відповідальності в українському суспільстві.

Для нас важливо шукати нові способи, як можна гуртуватись, допомагати один одному та ставати сильнішими. Особливо зараз, в часи пандемії, коли дотримання фізичної дистанції – це вимушена необхідність. Ми прагнемо створити спільноту доброчинців, які після участі в марафоні не просто знатимуть, кому і як можна допомогти, але й самі створюватимуть такі можливості для інших” – зазначила координаторка ДоброДвіжу Анастасія Крив’як.

Для участі в марафоні потрібно зареєструватись у телеграм-боті, обрати з переліку одну або кілька справ та розповісти про здійснену справу у соцмережах, позначивши сторінку ДоброДвіжу. Серед добрих справ, які учасники можуть обрати для себе – взяти тварину з притулку, стати донором крові чи привезти продукти стареньким, та 50 інших варіантів добра. Зробити добру справу можна також і не виходячи з дому – наприклад, оцифрувати справи жертв концтаборів, пройти курс жестової мови або першої домедичної допомоги. ДоброДвіж також передбачає лекції та онлайн заходи для учасників, а також офлайн події в Києві.

Студенти Української академії лідерства мріють, щоб кожен громадянин усвідомлював, як може вплинути на ситуацію у своєму місті за допомогою маленьких, але систематичних дій.

У проєкті мене найбільше захоплює масштаб цього доброго двіжу, який відбуватиметься під час марафону: тисяча учасників, нові знайомства, корисні лекції із лідерами думок, усмішки тих, хто робить добрі справи, і тих, для кого вони будуть виконані. Ми запускаємо челендж та передаємо його усім – діяти, ділитися і двіжувати!” – сказала студентка Української академії лідерства Тетяна Козачанська.

Цьогоріч марафон добрих справ відбудеться вже вдруге. У квітні 2020 року студенти академії лідерства організували перший ДоброДвіж, де 260 учасників протягом 19 днів зробили 1277 добрих справ.

Проєкт втілюється за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації та ГО “Українська академія лідерства”.

Українська академія лідерства – річна програма особистісного та суспільного розвитку для випускників середніх навчальних закладів віком від 16 до 20 років. В Академії підлітки отримують можливість розкрити свій лідерський потенціал і знайти покликання, отримати практичний досвід створення проєктів та зважено обрати професію. Це – національна мережа потужних центрів творення українця нової якості з осередками у Маріуполі, Львові, Харкові, Миколаєві та Києві.

***

Дізнатись більше про академію ви можете тут: Сайт: http://reconstruction.ual.ua/
Facebook: https://www.facebook.com/ualeadershipacademy Instagram: https://www.instagram.com/ual.ua/

Соцмережі ДоброДвіжу:
Facebook:
https://www.facebook.com/dobrodvizh
Instagram: https://www.instagram.com/dobrodvizh/
Telegram-bot: <https://dobrodviz.customer.smartsender.eu/lp/XBAKVekb

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.