bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бар’єри подолано: 35 хвилин у прямому ефірі з Антарктидою
17.04.2021

15 квітня відбулася непересічна подія – проведено онлайн-з’єднання з Антарктидою! Захід організував на своїй Інстаграм-сторінці громадський діяч та блогер Євгеній Нотевський, а ексклюзивним гостем став один із учасників 26-ї сезонної Української Антарктичної Експедиції Олександр Нікітенко. Подія пройшла за ініціативою ГО «МООЛМС «МОЛОДЬ – МАЙБУТНЄ НАЦІЇ» з нагоди 25-річчя від дня заснування української антарктичної станції «Академік Вернадський».

На початку прямого ефіру для учасників було проведено міні-вікторину на перевірку знань стосовно Антарктиди та роботи української антарктичної станції «Академік Вернадський». Слухачі активно відповідали на питання в чаті ефіру та мали змогу напряму поставити власні запитання гостю. Повну ж версію вікторини від Національного антарктичного наукового центру можна знайти тут.

Із розмови учасники дізналися про те, як це підкорювати цілий материк, чи можна стати полярником та які цікавинки із життя тварин експедитори вже встигли виявити. Загальна кількість учасників, що у підсумку долучилася до 35-тихвилинного прямого ефіру склала майже 9 000 осіб.

Найкращим питанням до гостя було визнано запитання лідера учнівського самоврядування Вінниці Аліни Опацької, що звучало так: «Чи змінилось ваше ставлення до навколишнього світу, враховуючи те, що Ви зараз в Антарктиді? Якщо так, то як саме змінилося?». На яке Олександр Нікітенко надав ствердну відповідь та підкреслив, що «ставлення насправді дуже змінилось, оскільки ти розумієш наскільки тут чиста природа. Це заповідна зона, тут потрібно слідкувати щоб ніде не було сміття. Навіть ті, хто палять свої недопалки та сірники складають у кишеню. Потрібно завжди слідкувати чи не порушуєш ти спокій тварин і інших жителів, яких ти можеш навіть не бачити. Але наскільки легко і просто можна сортувати сміття тут!».

За таке цікаве питання організатори пообіцяли надіслати символічний подарунок дівчині від Національного антарктичного наукового центру.

До речі під час прямого ефіру та після його завершення чимало учасників події підняли тему захисту Антарктики. Нагадаємо, що у 2020-му році виповнилося 200 років з дня відкриття Антарктиди. З цієї нагоди коаліція організації із захисту природи та екосистем стала ініціатором заклику до світових лідерів захистити Антарктику та здійснити найбільший акт захисту океану. Петицію ж на підтримку ініціативи можна підписати тут.

Приємним подарунком для слухачів наприкінці заходу стало палке привітання від спільноти пінгвінів. Повна версія прямого ефіру збережена та доступна за посиланням.

Більше про дослідження на станції «Академік Вернадський», які ви могли не знати можна знайти тут. А якщо захочете побувати на українській станції «Академік Вернадський» у цю ж хвилину, то сміливо переходьте в 3D-тур.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.