bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Екокомітет Ради підтримав продовження мита на експорт брухту
08.04.2021

Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування підтримав прийняття законопроекту №5175, що передбачає продовження на 5 років дії мита при експорті сталевого брухту. За дане рішення в середу, 7 квітня, проголосували 9 з 11 депутатів, які брали участь в засіданні комітету.

Представляючи законопроект, нардеп Дмитро Кисилевський зазначив, що завдяки дії мита на експорт брухту, введеного в 2016 році, його катастрофічний дефіцит вдалося подолати, забезпечивши роботу підприємств гірничо-металургійного комплексу України, що дає 10% ВВП, 20% товарного експорту і 200 тис. робочих місць для українців тільки в ГМК.

І, що дуже суттєво для сьогоднішнього обговорення, використання металобрухту як сировини в металургії істотно зменшує навантаження на навколишнє середовище, особливо з точки зору Європейського зеленого курсу”, - підкреслив Д.Кисилевський.

Заступник голови комітету ВР з екополітики Олена Криворучкіна виступила на підтримку прийняття законопроекту. “Крім зниження викидів СО2 металобрухт дозволяє нам ще й раціонально використовувати наявну мінерально-сировинну базу - оскільки ми залучаємо вторинні ресурси у виробництво”, - зазначила вона.

Також підтримку законопроекту №5175 висловив заступник голови комітету ВР з екополітики Олександр Маріковський. “Я підтримую цей законопроект, оскільки він не суперечить державній політиці України в сфері охорони навколишнього середовища”, - заявив він.

Нагадаємо, на розгляді у Верховній Раді знаходиться законопроект №5175, який подовжує мито на експорт сталевого брухту ще на 5 років. Дане мито було введено у вересні 2016 року для стабілізації роботи українського гірничо-металургійного комплексу, її дія закінчується у вересні 2021 р.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.