bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Тобі це не можна»: турбота чи психологічне насильство?
29.03.2021

Завершальне відео інформаційної кампанії «Покоління Без Насильства» присвячене проблемі психологічного насильства. Часто люди не помічають, як під турботою ховається прагнення контролювати та маніпулювати.

Приємно, коли про тебе піклуються. Приділяють увагу і роблять все «заради твого ж блага». Але іноді за лагідними, на перший погляд, словами ховається дещо інше.

Психологічне насильство – форма насильства, що включає словесні образи, погрози, приниження, ігнорування, переслідування, залякування, інші діяння, спрямовані на обмеження волевиявлення людини. Такі дії викликають у постраждалої особи побоювання за власну безпеку чи безпеку своїх рідних та знайомих, спричиняють емоційну невпевненість, нездатність захистити себе, завдають шкоди психічному здоров’ю.

У порівнянні з іншими, цей вид насильства складніше виявити. Багато людей навіть не вважають його проблемою. Психологічне насильство нормалізується і прикривається словом «турбота». Але що ми насправді побачимо, коли відсунемо цю завісу? Маніпулювання, контроль над життям, звинувачення, засудження та словесні образи, заборону висловлювати свою думку, контроль над спілкуванням.

Хіба це можна назвати турботою?

Ми стаємо на шлях боротьби. Руйнуємо стереотип, що подібне ставлення має місце у стосунках. Зриваємо маску «турботи», під якою ховається реальна проблема.

Кожен з нас може внести свій вклад у цю боротьбу: змінити власне ставлення до проблеми, поширити це відео в спільних чатах і надіслати друзям:

https://www.facebook.com/145133186086303/videos/3976562152450083/

https://www.instagram.com/tv/CM_liJqJNEm/

https://youtu.be/XW1ypKAJXaY/

Якщо ви стали свідком або страждаєте від домашнього насильства – не мовчіть! Телефонуйте на гарячу лінію протидії домашньому насильству за номером: 0 (800) 500 335 або 116 123.

Підтримайте ініціативу запорізької молоді лайком, коментарем і репостом! Та підписуйтеся на наші сторінки, щоб першими побачити наступні відео.

#ПоколінняБезНасильства #NoViolenceGeneration

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.