bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Допомагати стало дуже просто: в Україні запускають Національну Волонтерську Платформу
22.03.2021

Відтепер можна більше часу присвячувати допомозі, а менше витрачати на пошук волонтерів та волонтерських можливостей. Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні й Українська Волонтерська Служба спільно з Міністерством молоді та спорту закликає заходити на Національну Волонтерську Платформу. На новоствореному онлайн-порталі неурядові організації уже можуть додавати волонтерські можливості, а кожен охочий — шукати волонтерство у своєму місті.

Проєкт покликаний поширювати культуру волонтерства в Україні задля розвитку громадянського суспільства. Волонтерська Платформа є містком між неприбутковими організаціями, активістами та молоддю.

«Понад три роки ми розвиваємо волонтерський рух в Україні. Щомісяця до нас звертаються понад 100  громадських організацій з малих та великих міст із проханням знайти волонтерів для екологічних, соціальних та освітніх проєктів. Всеукраїнський портал з волонтерськими можливостями дозволить однодумцям знаходити один одного та організації, до яких можна долучитись», зазначає керівниця Української Волонтерської Служби Анна Бондаренко.

Місія Волонтерської Платформи — познайомити українську молодь з можливостями, які відкриває волонтерство, та стати провідником у світі добрих справ. На платформі громадські організації можуть публікувати анонси волонтерських проєктів, а волонтери — переглядати можливості свого регіону та обирати найцікавіші ініціативи.

«Молоді люди, які займаються волонтерством в Україні, надихають нас своєю самовідданістю й ентузіазмом. Вони сповнені ідеями, пропонують рішення й інновації та втілюють їх у своїх громадах. Ми раді разом з партнерами створити платформу, що просуває можливості для молодих волонтерів, а також підтримує ініціативну молодь, яка активно діє та показує, що зміни можливі», — зазначила Лотта Сильвандер, Голова офісу ЮНІСЕФ в Україні.

Створення Волонтерської Платформи стало можливим завдяки плідній співпраці Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Української Волонтерської Служби та компанії SoftServe за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

 «Я вважаю, що волонтерство надихає. Саме тому, ми намагаємося показати молоді, що участь у волонтерській діяльності не тільки допомагає відчути свою роль у розвитку країни, а й надає змогу отримати задоволення від допомоги іншим. Створення Волонтерської Платформи гарна нагода знайти однодумців з  різних куточків нашої країни та налагодити партнерські стосунки для реалізації спільних проєктів», зазначає Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

Сайт розроблений так, щоб і волонтери, і представники організацій у декілька кліків знайшли чи оприлюднили волонтерську можливість за дванадцятьма категоріями: від допомоги тваринам до онлайн-волонтерства.

«У SoftServe, де культура відкритості та взаємодопомоги є високорозвиненою, ми добре усвідомлюємо силу волонтерства. Люди, об’єднані спільною візією, цінностями і метою, здатні творити дива. Тому технічно втілити таку потужну ідею у життя для нас було надзвичайно важливо. Одним з напрямків корпоративної соціальної відповідальності SoftServe є підтримка спільнот через реалізацію технічних проєктів, які ми втілюємо як на про боно засадах, так і завдяки волонтерам SoftServe», — розповідає співзасновник та Голова Ради директорів SoftServe Ярослав Любінець.


Відкрити світ волонтерства можна уже зараз — сотні волонтерських можливостей та однодумців чекають на сайті https://platforma.volunteer.country/. Платформа також доступна за українським посиланням: волонтерство.укр

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.