bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українки на неурядовому Форумі Комісії ООН провели панель з питань протидії антигендерній ідеології
17.03.2021

Понад 120 учасниць взяли участь у панелі з питань протидії антигендерній ідеології, котру українки провели на неурядовому Форумі 65 сесії Комісії ООН зі статусу жінок.

Бажаними гостями та панелістами події стали українські урядовці – Постійний представник України в ООН п. Сергій Кислиця, що привітав відкриття заходу, та Урядова уповноважена з питань гендерної політики п. Катерина Левченко, яка зробила доповідь на цій події, а також представниці СФУЖО в ООН із Нью-Йорка (США) та Торонто (Канада) пп. Марта Кебало та Леся Шимко.

Відкрила подію гендерна координаторка Фонду ім. Фрідріха Еберта Олена Давліканова.

«Представництво Фонду в Україні вже понад 25 років підтримує громадянські ініціативи, спрямовані на утвердження демократії, принципів справедливості та рівності, котрі сьогодні є під прицілом антигендерної ідеології. Це є загрозою не тільки рівним правам та можливостям жінок та чоловіків, але й безпеці країни загалом», - зазначила Давліканова.

Директорка Київського інституту гендерних досліджень Марфа Скорик у вітальному слові акцентувала на актуальності події для країн, котрі сусідують із Україною; а також українських діаспор.

«Ми хочемо бути корисними нашим колежанкам: правозахисницям, жіночим активісткам та дослідницям з країн нашого регіону Сх.Європи та світу, які так само починають зазнавати антигендерних атак, яких ми зазнаємо в Україні», - сказала вона.

Експертка КІГДу д-р Юлія Стребкова представила глибоку доповідь з питань поширеності антигендерних рухів в Україні, починаючи з 2010 року. Такий проєкт команда інституту виконує з серпня 2020 року. Юлія Стребкова вказала на виявлені на умовах України тренди антигендерних рухів та їх ідеології; та проілюструвала їх візуальними зразками «антигендерної реклами».

Панель «Протидія анти-гендерній ідеології в Україні та Східній Європі» пройшла 16 березня, на віртуальній платформі Форуму.

Подію зорганізували Київський інститут гендерних досліджень, спільно зі Світовою федерацією українських жіночих організацій та Фондом ім. Фрідріха Еберта в межах їх проекту «“EQUALITY NOW!”– трансконтинентальні діалоги про гендерні цінності».

________

Контакти

  • Контакти: Інформаційний відділ Київського інституту гендерних досліджень Е-пошта: [email protected] Моб./Viber/WhatsApp (+380 96) 011 0338 А/с 25 Київ 03040 Україна

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.