bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Поінформований – значить дієвий або як активні волиняни вчилися впливати на рішення місцевої влади
03.03.2021

Активний мешканець громади – це не тільки про позицію чи слова, а насамперед про діяльність. Водночас будь-яка результативна дія неможлива без належних знань. Саме тому команда громадської організації Волинський Інститут Права завітала до Ковеля, щоб завдяки тренінгу «Взаємодія влади та громади: використання інструментів локальної демократії» покращити знання місцевих активних громадян.

Захід відбувся у суботу, 27-го лютого.

«Наша громадська організація має багатолітній досвід організації подібних тренінгів. В громадах Волині на подібні навчання особливий запит, адже тут такі тренінги відбуваються значно рідше, ніж скажімо в Луцьку», ˗ зазначає тренерка, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Перша частина заходу була присвячена адвокаційним кампаніям. Завдяки цьому учасники заходу краще зрозуміли, як вплинути на те, щоб  та чи інша ідея для розвитку громади була почута владними посадовцями і втілена в життя. Кожен присутній озвучив місцеву проблему, яка на його думку, потребує найшвидшого вирішення та завдяки консультаціям тренерки покроково визначив, як можна вплинути на її вирішення.

Під час другої частини навчання Ірина Гайдучик приділила увагу електронним петиціям, громадським слуханням, бюджету участі та іншим інструментам локальної демократії. Завдяки їм активні громадяни досить ефективно можуть впливати на вирішення актуальних місцевих проблем та вирішувати їх у широкому діалозі з представниками влади.

«Неймовірно радісно, що учасники тренінгу були надзвичайно активні ˗ задавали питання та ділилися своїми думками. Завдяки цьому навчанню вони стали ще більш вмотивовані у долучені до розвитку їхньої громади, а отримані знання додадуть їхнім діям більшої результативності», ˗ ділиться своїми враженнями Ірина Гайдучик.

Зазначимо, що Ковель ˗ це не єдине місто, де були організовані такі тренінги. В лютому подібні навчання відбулися у Нововолинську та Ківерцях.

Довідково:

Тренінги відбулися в рамках проєкту «Підвищення рівня обізнаності громадян щодо інструментів локальної демократії на Волині», який реалізовує Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Контакти

  • Ірина Гайдучик - 098 120 74 55

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.