bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулась зустріч комітету проєкту «Трансформація університету шляхом комплексної діагностики»
19.02.2021

16 лютого 2021 року відбулась установча онлайн зустріч Керівного комітету проєкту  «Трансформація університету шляхом комплексної діагностики».

Цей проєкт впроваджується  благодійним фондом «Повір у себе» на базі Національного університету «Києво-Могилянська академія»  за підтримки Швейцарії та спільно з Міністерством освіти та науки України.

Києво-Могилянська академія є провідним вишем України, діяльність якої базується на принципах  чесності, гуманізму, патріотизму, демократії, академічної доброчесності, поєднанні історії та сучасності. Вона є лідером освітньої галузі України, тут були запроваджені перші бакалаврські, магістерські і  структуровані докторські програми.

Дослідження та діагностику Києво-Могилянської академії виконує компанія “Ernst & Young”-  міжнародний лідер консалтингових послуг. 

В рамках проєкту проводиться аналіз стратегії, системи управління закладом, системи управління фінансами, персоналом, а також аналіз ефективності адміністративної та організаційної структури університету. За підсумками дослідження буде розроблена дорожня карта змін та інструменти їх впровадження, сформована цільова модель управління та визначені точки розвитку. В процесі діагностики передбачається аналіз національного законодавства щодо діяльності університетів та розроблені рекомендації необхідних змін у законодавстві задля підвищення ефективності діяльності вищих учбових закладів. Проєкт передбачає підготовку та поширення рекомендацій для інших українських університетів, що йдуть шляхом трансформації.

Щоб забезпечити максимальну прозорість та поширення результатів, створено орган управління проєктом –  Керівний комітет. До його складу увійшли представники: Посольства Швейцарії в Україні,  профільного комітету ВР України, МОН, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Федерації роботодавців України,  а також Наглядової ради, ректорату, Вченої  ради, асоціації випускників та  бізнес школи Києво-Могилянської академії.

 Генадія Зубка, віце-прем’єр міністра України (2014-2019рр.) обрано головою Керівного комітету проєкту. Ірину Іванчик, засновницю благодійного фонду «Повір у себе» -  заступницею, а Тетяну Ярошенко, виконуючу обов’язки президента Києво-Могилянської академії - секретаркою Керівного комітету.

Клод Вільд, Посол Швейцарії в Україні: «Цей проєкт має дуже хороший потенціал і може стати своєрідним взірцем для інших українських університетів, які прагнуть реформ. Я переконаний, що для цього в нас є всі необхідні передумови.

По-перше, у нас прекрасний університет-партнер – це Національний університет «Києво-Могилянська академія», який вже довів, що він є одним з провідних та найбільш інноваційних освітніх закладів України.

По-друге, маємо цілковиту підтримку з боку Міністерства освіти та науки України —  яке буде супроводжувати нас в реалізації цього проєкту, а також відіграватиме надзвичайно важливу роль у поширенні інформації та результатів цього проєкту серед інших університетів і на загальнодержавному рівні.

По-третє, у нас віддані своїй справі члени керівного комітету, оскільки це справжні професіонали, які представляють різні сектори. Я можу з упевненістю сказати, що всі члени керівного комітету віддані питанню реалізації реформи у сфері вищої освіти, оскільки вони вбачають у цьому проєкті можливість сприяти успішним трансформаціям України.

І по-четверте, у нас надійні партнери, які будуть реалізовувати проєкт. Зокрема, це благодійна організація «Повір у себе» і міжнародна консалтингова компанія  «Ernst & Young». І те, і інше забезпечить якісний результат проекту».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.