bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Івано-Франківську діє відкрита майстерня з інноваційним обладнанням
20.01.2021

Проект реалізується урбаністичною лабораторією Metalab, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).  

Створений два роки тому у колишньому цеху з виготовлення парасольок заводу Промприлад у Івано-Франківську, “Відкритий цех “Парасолька” сьогодні має дерев’яну,  металеву та швейну майстерні, майстерні з переробки сміття, а також публічний простір для проведення навчань та відкритих подій. 

Уже цього року планується розширення арсеналу технічного обладнання простору загальною вартістю близько 2 млн. грн  – тут буде встановлено комп’ютерно керовані фрезер та лазер, 3D-принери та керамічна піч. Сам цех виросте з 600 м2  та розміститься на  трьох поверхах.

Загалом цей проект покликаний розвивати культуру мейкерства (виготовлення та майстрування) у нашому місті та регіоні загалом, розповідає координаторка проекту, урбаністка та архітекторка Анна Пашинська,Ми створюємо середовище для розвитку та спілкування, а також надаємо доступ до дорогого специфічного обладнання, яке, як правило, особливо у малих містах, для майстрів є недоступним”.

Відкритий цех “Парасолька” орієнтується на різну аудиторіювід майстрів, що просто люблять працювати руками, до представників креативної індустрії, які хочуть втілити свій проект від ідеї до готового продукту. 

Користувачі та відвідувачі зможуть скористатися перевагами простору у різний спосіб стати резидентом, забронювати час для роботи на конкретному обладнанні або долучитись до публічних і навчальних подій. 

Крім технічного оснащення, “Парасолька” пропонує освітні програми, тематичні воркшопи, та презентації обладнання і матеріалів для майстрів. 

У перспективі організатори розглядають можливість відкриття крамниці з продуктами виготовленими у просторі. 

Проект втілюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у партнерстві з Garage Hub (Харків).  

Дізнатися більше про “Відкритий цех “Парасолька” можна тут:

https://www.facebook.com/manufuturing.if

https://www.facebook.com/iflab

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.