bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Результати проєкту «Стимулювання інституційного розвитку членів Асоціації «ЕнергоТранспарентність»
17.01.2021

У грудні 2020 року завершився проєкт з надання субгрантів «Стимулювання інституційного розвитку членів Асоціації “ЕнергоТранспарентність» за підтримки міжнародної ініціативи «Publish What You Pay» (PWYP), активна діяльність за яким тривала 3 місяці.

Організації-члени Асоціації, які реалізуавали свої ідеї покращили навички проєктного менеджменту, вдосконалили політики з організації діяльності, управління кадрами та фінансами. Основною метою усіх ініціатив було просування, імплементація та моніторинг впровадження ініціативи прозорості видобувних галузей ( ІПВГ)  на локальному  та регіональному рівнях

Детальніше про реалізовані ініціативи

1. «Аналіз впливу ключових стейкхолдерів видобувної галузі Львівського регіону для налагодження стійкого партнерства»

(ГО «Агенція місцевого економічного розвитку Яворівщини»)

«Найбільшим досягненням проєкту, -  на думку голови ГС «АМЕР Яворівщини» Микити Ореста, - стало виявлення та ідентифікація усіх стейкхолдерів видобувної галузі Львівського регіону, яке пов’язане не лише з видобутком вуглеводнів та кам’яного вугілля, а й інших корисних копалин, які підпадають під процедуру отримання спеціального дозволу на здійснення своєї діяльності відповідно до діючого законодавства. 

За його словами, в рамках проєкту додатково була вивчена діяльність підприємств, які займаються видобутком надр для будівництва (пісок, глина, суглинок, гіпс, вапняк, спонголіт, гравій тощо), торфом, водою (води мінеральні, води питні і технічні).  Це дозволить в майбутньому створити прозорі механізми взаємодії на локальному рівні.»

Детальніше про дослідження можна прочитати за  посиланням.


2. «Популяризація знань про видобувну сферу серед молоді Львівської області»

( ГО «Агенція розвитку та співробітництва»).


Під час проєкту було розроблено та проведено дві онлайн навчально-просвітницькі зустрічі:

  1. «Інструменти громадського контролю діяльності видобувних підприємств»

  2. «Видобуток корисних копалин: економічні та екологічні аспекти в контексті впровадження Ініціативи прозорості видобувних галузей»

Загалом  в рамках проєкту про ІПВГ в Україні дізналось більше 1200 осіб, у заходах взяло участь понад 40 учасників, серед яких були студенти, представники видобувних громад, науковці та громадські активісти.

Заходи були спрямовані на інформування громадськості про функціонування в Україні Ініціативи прозорості видобувних галузей та можливості контролю видобувних підприємств громадськістю; огляд прикладів впливу видобутку різних видів корисних копалин на довкілля і його наслідків; впливу видобувних галузей на економіку Держави, тощо.

Презентації заходу з коментарями від організаторів заходу було поширено у мережі інтернет для того, щоб з інформацією змогли ознайомитись усі бажаючі.

Дізнатись детальніше про проєкт та отримати лінки на презентації можна за посиланням.

3. «Інституційна підтримка ІПВГ через інформування та залучення громадськості»

(ГО «Інститут Реформ та Інформатизації Суспільства»).


В рамках проєкту було проведено семінар-нараду «Інституційна підтримка ІПВГ через інформування та залучення громадськості» у режимі ZOOM конференції. 

За підсумками заходу й за підтримки експертів з питань прозорості видобувної галузі, роботи з відкритими даними, інформування та залучення населення та адміністративних послуг було розроблено Е-буклет «ПРОЗОРИЙ ВИДОБУТОК» Е-календар «Прозорий видобуток» на 2021 рік, який присвячено видобувній тематиці та бюджетним надходженням. 

Деталі про проєкт та посилання на розроблені документи можна знайти тут.

Керівниця проєкту «Стимулювання інституційного розвитку членів Асоціації “ЕнергоТранспарентність» Ірина Куропась розповідає: «В рамках цього проєкту ми отримали дуже круті результати і реальні продукти, які будуть використовуватись в подальшій діяльності з впровадження ІПВГ в Україні як на локальному, так і на національному рівнях. Також ми сподіваємось, що члени Асоціації застосовуватимуть отримані під час реалізації своїх міні-проєктів навички проведення онлайн-заходів, аналітичної роботи, проектного менеджменту та фінансового управління у подальшій реалізації власних ініціатив».

Контакти

  • http://energytransparency.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.