bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ініціатива ГСД «Об’єднані досвідом АТО/ООС- «Свідок на сцені»
04.01.2021

Відбулася прем’єра вистави- читка п’єси “Постріли як шум моря в прибережній зоні” сучасного  театрального майданчику документального театру “Новий Ліссабон” міста Лисичанська. Реальні історії,думки різних людей, як військових, що зараз на передовій, військових, які вже повернулися до мирного життя, так і цивільних з різних куточків країни, в тому числі з Лисичанська, на тему війни і миру,які лягли в основу п’єси.У п’єсі використовуються вірші поетеси Світлани Дубницької.

Ініційовано громадський діалог, який спонукає до пошуку шляхів вирішення та реагування на проблеми взаємовідносен ветеранів АТО/ООС та їх родин з громадами. Що краще ніж відгуги скажуть про результати: глядачка Світлана Борисенко: “Чудова п’єса.Актуальні питання.Відверта дискусія. Щирі емоції.Вдячна організаторам і акторам.Пишаюся своїми учнями.Дякую за небайдужисть і сміливість.” Глядачка Олеся Дорофеева: “Так.Мене це стосується.І я не забула про війну,адже вона поруч.Вона в наших історіях,долях військових та цивільних,які так само пам’ятають про неї,тому що війна залишає глибокі рани….Війна не зникла і не зникне сама по собі. А що робити нам, українцям, щоб об’єднатися? Питань більше ніж відповідей. І маємо шукати спооби та ідеї разом.Дякую творчому колективу ГО “Міст 3.10”,акторам і натхненникам,режесерці Ірині Гарець за рішучий, наполегливий голос правди,щирі емоції та відповідальність.”

Виставу створено в рамках ініциативи ГСД “Об’єднані досвідом АТО/ООС -Свідок на сцені” громадської організації “Міст 3.10” у співпраці з ГО “Ветерани АТО Луганщини, учнів КЗ НВК “Гарант”міста Лисичанськ Луганської области за підтримки Ресурсного центру “ГУРТ” у межах програми ООН із відновлення та розбудови миру,що фінансується Європейським Союзом

#документальнийтеатр

#Лисичанськ

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.