bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Відновне правосуддя» в дії
28.12.2020

Новим підходом до реагування на протиправну поведінку та вчинення кримінальних правопорушень неповнолітніми є «відновне правосуддя», головною метою якого є максимально раннє виведення дітей із кримінального процесу та ресоціалізація їх у суспільне життя.

            У Запорізькій області пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінально правопорушення» реалізується з березня поточного року. Однією зі сторін у реалізації пілотного проєкту є прокуратура, яка інформує неповнолітнього, потерпілого та їх законних представників про можливість участі в проєкті.

З метою обговорення результатів реалізації пілотного проєкту на території області 23 грудня 2020 р. відбулась зустріч у форматі ZOOM представників Регіонального центру, відділів ті підрозділів Запорізької обласної прокуратури та ЗОГО «Об’єднання психологів та психоаналітиків “Взаємодія”», які залучаються до реалізації проєкту в частині складання психологічного портрету неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом, надання рекомендацій щодо заходів, до яких може залучатися неповнолітні з метою ресоціалізації.

Під час онлайн-зустрічі підбили підсумки реалізації проєкту за цей рік, обговорили проблемні питання, які виникають під час реалізації проєкту та дійшли до взаємної згоди щодо шляхів їх подолання.

Спікерка Ірина Куратченко провела міні-лекції на теми «Адиктивна та кримінальна поведінка як крайні форми соціальної дезадаптації. Клінічні форми девіантної поведінки», «Психологічні особливості криз підлітків. Чинники, які визначають виникнення девіантної поведінки».

Проєкт «Забезпечення прав неповнолітніх осіб, які вчинили злочин,  спрямованих на підвищення якості надання поліцейських послуг неповнолітнім та зміцнення довіри до поліції через участь у програмі відновлення для неповнолітніх» реалізується Запорізькою обласною ГО «Об’єднання психологів та психоаналітиків Взаємодія» за технічного адміністрування РЦ «ГУРТ» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки уряду Королівства Нідерландів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС),Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.