bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Менська громада працює над визначенням та вирішенням екологічних питань
22.12.2020

Активні мешканці, місцева влада та експерти – екологи глибше досліджували екологічні проблеми в Менській громаді на фокус групі, організованій Центром “Доброчин” 18 грудня 2020 року в рамках проєкту «Ефективне комплексне управління охороною довкілля в Менській ОТГ».

На сьогодні є розуміння, що питання збереження природи, її екологічні аспекти, прямо пов’язані з негативним впливом від діяльності людини.

Учасники вважають однією з головних причин екологічних проблем відсутність стратегічного планування як на рівні держави, так і на місцевому рівні. Окремо акцентували увагу на відсутності системи покарань і більшість учасників вважає це більш дієвим і важливішим за пропаганду екологічної поведінки.

Також учасники згадували погану поінформованість про екологічні проблеми і неможливість впливати на них.  Серед основних  причин екологічних проблем називали «приватні бізнес-інтереси».

Основними джерелами інформації для учасниць та учасників є телебачення і особисте спілкування з родичами або знайомими  На другому місці — агрегатори новин і соціальні мережі. Більшість опитаних не мають постійних джерел інформації на екологічні теми. Частина з них хотіли б дізнаватися про стан екології від незаангажованих експертів і науковців. Молоді була б цікава така інформація, якби її надавали популярні блогери. На їхню думку, вдалим форматом може стати поєднання наукового і розважального контенту.

Активісти говорили не тільки про існуючі проблеми з екологією, але і визначали їхні причини та можливі шляхи вирішення.

Реалізація проєкту на практиці сприяє участі місцевого населення у розробці змін до Стратегії розвитку громади в частині охорони довкілля.

«Проект здійснюється за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Матеріали, опубліковані на цій сторінці, є виключною відповідальністю ГО Центр Доброчин та необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу або Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • Центр Доброчин
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected] www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.