bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Екологічний чат-бот SaveEcoBot святкує перший мільйон користувачів!
18.12.2020

18 грудня 2020 року мільйонний користувач додав у свій месенджер український чат-бот SaveEcoBot. Відтепер разом із жителями 15 країн світу він або вона зможе безкоштовно стежити за якістю повітря онлайн.

SaveEcoBot – це український стартап, що працює в 15 країнах світу. Це некомерційний проєкт, який за 2 роки перетворився з невеличкого помічника у найбільший в Україні агрегатор екологічних даних про забруднення, забруднювачів та інструменти захисту довкілля. Він збирає всю наявну в Україні екологічну інформацію, яка зберігається і передається онлайн, частково заміщаючи функції держави.

На шляху до ЕкоМільйона функціонал SaveEcoBot постійно розширювався. І зараз він включає з одного боку – інформування про якість повітря. Зокрема в Україні дані збираються з усіх наявних мереж станцій моніторингу якості повітря – і громадських, і державних. А з іншого боку – поєднання в одному місці всієї інформації про українських забруднювачів, яка зберігається і передається онлайн (дозволи та ліцензії, інспекційні перевірки та їхні результати, екологічні податки, податкові борги, процедури ОВД тощо).

Коментар Артема Романюкова, співзасновника SaveEcoBot:

Ми дуже пишаємося тим, що створили в Україні “попит” на усвідомлення якості повітря, яким дихаємо. Ми починали у 2018, коли люди взагалі майже нічого не знали про це. А тепер у нас сотні тисяч українців заходять в бота щодня, підписуються на свої локації і бережуть здоров’я. Це надихає, але усвідомлення проблеми – це тільки перший крок до її вирішення. Тому ще купа роботи попереду.

Довідково:

Чат-бот спрощує участь громадськості у процедурах ОВД, надаючи шаблони зауважень та пропозицій, узгоджені з профільним міністерством. 

В ньому також доступні підписки на сповіщення про:

  • перевищення показників забруднення повітря;

  • дозвільні процедури в обраній області;

  • інформацію по окремому підприємству.

Окрім чат-боту SaveEcoBot включає мапу забруднення, яка відображає в онлайн режимі загальну картину щодо якості повітря в Україні і світі. На мапі є шари індексу якості повітря, миттєвих даних дрібнодисперсного пилу і газів та радіаційного фону, а також шар з підприємствами-забруднювачами 1 групи, веб-камерами, вітром і пожежами.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.