bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як підвищити шанс на отримання гранту від донорів і де шукати аудиторів для проектів
24.11.2020

бесплатные курсы, юридическая помощьПід час першого вебінару Pro Bono Week in Kyiv 2020 засновник аудиторської компанії Олександр Марінченко розповів про деякі нюанси зовнішнього аудиту і дав пару слушних порад, як вибирати постачальників даних послуг.

Ось витримка з його лекції:

  • Аудит дозволяє не тільки виявити недоліки в бухгалтерії, а й благотворно позначається на іміджі громадської організації, посиливши довіру до неї.
  • Аудитор може перевірити всю фінансову звітність організації, більш детально оцінити конкретний проєкт або ж надати різні супровідні послуги.
  • Заявку на аудит краще подавати не пізніше, ніж за два тижні до необхідного терміну. Зазвичай перевірка організації триває близько тижня.
  • Відповідну компанію можна знайти в реєстрі на сайті Аудиторської палати України. Головне, щоб у неї був досвід роботи з ГО, у яких своя фінансова специфіка.
  • Середня вартість послуг аудитора складає близько 20 000 гривень.
  • Звіт аудитора повинен відповідати вимогам, які зазвичай донор прописує в договорі проекту.
  • ГО важливо заздалегідь, на етапі подачі заявки на проєкт, узгодити з донором вартість своїх послуг і витрати, щоб не виникло питань під час аудиту.
  • У ваших звітах немає необхідності все досконально розписувати. Досить згадати, що, наприклад, конференція обійшлася в таку-то суму. Скільки ви точно витратили на проживання, харчування та переїзд аудитору не цікаво, а ось податкова при такій конкретиці здатна розцінити дані витрати, як нецільове використання коштів.

У четвер о 16.00 запланована безкоштовна лекція “Договори громадської організації”, а в п’ятницю о 14.00 “Кодекс етики в ГО”. Спікери - експерти великих междурнародних юридичних компаній Dentons і SPENSERS.

Спілкування з експертами відбудеться на платформі ZOOM. Записатися на лекцію можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1jGRM0jfr8K1OhC0I0LyPLlzFPak0NqdrvPurqBwcJ64/viewform?edit_requested=true

Перший Європейський тиждень Pro Bono провели в листопаді 2019 року більш ніж в 10 містах, включаючи Париж, Мадрид, Мілан, Франкфурт і Брюссель. У Києві його організувала МО PILnet за підтримки Українська фундація правової допомоги та програми Pro Bono Lab Української школи практичних знань.

Тема нинішнього тижня: “Pro bono у відповідь на глобальну кризу”. Відзначимо, що зараз експерти різних юридичних компаній стали більш охоче допомагати ГО, розуміючи свою соціальну відповідальність і важливість підтримки один одного в переіод пандемії Covid-19.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.