bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як громадянське суспільство добрими справами пом’якшує наслідки кризи COVID-19
18.11.2020

У відповідь на пандемію COVID-19 активно діє громадянське суспільство, для протидії та пом’якшення наслідків, пов’язаних з кризою, допомагає вразливим групам засобами захисту, реалізуючи ініціативи на підтримку лікарів, борячись з дезінформацією, допомагаючи громадам посилювати їхні зусилля у боротьбі з коронавірусом.
 
Цілий комплекс заходів швидкого реагування реалізує Європейський Союз, надаючи фінансову допомогу ініціативам громадянського суспільства України.
 
Так, ЄС разом з Міжнародним фондом “Відродження” оголосили спеціальну гуманітарну програму “Людяність та взаємодопомога”.
 
Мета – підтримка громадських ініціатив, які спрямовані на посилення солідарності, самозарадності та взаємодопомоги в українському суспільстві під час пандемії COVID-19.
 
За півроку було підтримано понад 100 проєктів громадських організацій (12 хвиль) — на загальну суму 13,5 млн. гривень.
 
Серед пріоритетів підтримки — допомога закладам охорони здоров’я та медичним працівникам, підтримка вразливих груп, дотримання прав людини, доступне правосуддя, інформування та просвітництво, а також подолання соціально-економічних наслідків.
 
З конкретними історіями громадських ініціатив, ви можете ознайомитися на спеціальній сторінці EUProstir, де вже зібрано понад 20 різних кейсів кризового реагування ГО з різних куточків України. 
 
За інформацією EUProstir

Контакти

  • https://euprostir.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.