bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тренінг толерантності
16.11.2020

Тренінг
До Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада, команда ПНВК «Паросток» організувала тренінг для учнів полтавських шкіл. Тренінг «Я та інший: як нам разом?» розпочався 11 листопада і тривав декілька днів, із фіналом 16. 11. Його метою було об’єднати учнів 7-10 класів навколо теми толерантності, рівності та демократії. 

Тренінг складався з декількох етапів: спільне знайомство із темою та визначення рівня толерантності, розбивка на комітети, робота в комітетах та Круглий стіл - презентація результатів роботи.
Комітетів було три, кожен із них досліджував свою тему: “Подолання расизму заради сталого розвитку”, “Гендерна рівність задля сталого розвитку” або “Долаємо хейтспіч задля сталого розвитку”. Задачею учасників було розібратися у темі комітету, визначити проблеми, з якими працює комітет і придумати способи вирішення цих проблем.
Протягом проходження цього тренінгу діти об’єднуються навколо важливих, глобальних проблем, намагаються вирішити їх, шляхом генерування власних ідей. Це досвід, який допоможе їм повірити в себе, зрозуміти, що в кінцевому рахунку все залежить від тебе, світ починається з тебе. Робота в комітетах - різновікових групах, тренувала дітей у соціальній взаємодії, вчила знаходити спільну мову, слухати та бути почутим. Справжнім викликом стало те, що наш тренінг відбувався дистанційно. В той час, коли учні ледве включаються в освітній процес - це здавалося неможливим. Але «Паросток» вкотре довів, що все можливо, варто тільки зібрати команду однодумців і повірити у проект. Учасники проекту включилися активно у роботу, наснажені працювали у позаурочний час, без примусу зі сторони вчителів. Діти та їх реакція, зворотній відгук - це лакмусовий папірець нашого тренінгу, адже вони висловлюються справжні емоції, ведуть себе по-справжньому. Ми побачили, що така форма взаємодії надавали їв для учнів, вони прагнуть об’єднуватися, прагнуть бути соціально активними. Саме тому вже незабаром «Паросток» об’єднає знову! Форум до Всесвітнього дня дитини пройде в онлайн форматі, долучитися зможуть всі бажаючі, але кількість місць обмежена. Ми врахували наш попередній досвід і вдосконалилися. Розвиток - запорука успіху.

https://www.facebook.com/312527308757820/posts/3966843809992800/

Контакти

  • +380999606720

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.