bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Організації з розвитку підприємництва навчали тонкощам реєстраційних процедур для ГО
12.11.2020

У побудові ефективного діалогу між владою, бізнесом та громадою лежить запорука успішного розвитку України. Саме тому підтримка громадських організацій, котрі опікуються питаннями розвитку підприємництва є стратегічною для сектору загалом. Відтак у середу, 11 листопада, експерт Українського незалежного центру політичних досліджень із питань правової допомоги ОГС Олег Лапін у рамках проєкту Ініціатива секторальної підтримки ОГС консультував слухачів Школи організацій з розвитку підприємництва, яку проводить Фонд Східна Європа за підтримки Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Понад 40 учасників із різних куточків України приєдналися до онлайн-навчання, щоб поговорити про тонкощі реєстраційних процедур для громадських організацій, спільно знайти відповіді на найбільш поширені питання цього напрямку та сформувати міцний фундамент знань, з яким надалі буде легше оперувати необхідним для реєстраційних процедур інструментарієм. 

Під час навчання Олег Лапін розповів про те, як відбувається реєстрація громадської організації та яких підготовчих процесів потребує, роз’яснив слухачам тему ознаки неприбутковості  та особливостей її отримання, ознайомив із тонкощами внесення змін до статутів організацій, використання антирейдерських запобіжників і не лише. 

Із кількості запитань, які я отримав під час нашого спілкування, чітко зрозуміло: питання реєстраційних процедур для ГО залишаються актуальними та потребують постійних консультацій і юридичної підтримки. Тому подібні навчання, в яких можуть брати участь представники організацій з усієї країни, зокрема з невеликих міст, особливо цінні. Надалі, переконаний, ми продовжимо співпрацю з цими організаціями, та, якщо буде така потреба, надаватимемо подальші консультації для успішного проведення реєстраційних дій та зайняття соціальним підприємництвом”, - відзначив Олег Лапін.

Нагадаємо, в Українському незалежному центрі політичних досліджень продовжує роботу “гаряча” лінія з питань реєстрації громадських та благодійних організацій, відтак отримати консультацію з відповідних тем можуть представники усіх ОГС України. Для цього телефонуйте за номером +38 063 23 47 440 або пишіть на адресу [email protected]

 

Робота “гарячої” лінії відбувається в рамках проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується головним ІСАР Єднання у консорціумі Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.