bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові види господарської діяльності з потенційним впливом на довкілля Кіровоградської області
04.11.2020

Протягом жовтня, було анонсовано три нові види господарської діяльності або оновлень у її веденні, що будуть впроваджені на підприємствах діючих у Кіровоградській області. Абсолютним лідером за кількістю впроваджень, стала діяльність щодо видобування корисних копалин. Саме ці види дільності можуть бути найбільш екологічно впливовими та такими, що потребують особливої уваги громадськості. 

Загалом, перелік анонсованих у жовтні 2020 року видів діяльності, наведено нижче.

Планована діяльність її характеристика: планована діяльність передбачає будівництво об’єкту по зберіганню світлих нафтопродуктів по проспекту Промисловому, 5 в м.Кропивницькому (Кіровограді). Склад паливо-мастильних матеріалів призначений для прийому, зберігання та відвантаження нафтопродуктів в автомобільний транспорт.

Суб’єкт господарювання: фізична особа підприємець Серобян Мікаел Володимирович.

Повідомлення про діяльность з описом впливу на довкілля: http://eia.menr.gov.ua/uploads/documents/6772/reports/AXHYVe3dIl.pdf  

Планована діяльність її характеристика: будівництво та експлуатація гірничодобувного підприємства на базі запасів Ганнівського родовища (ділянка No1, No2), розташованого у Долинському районі Кіровоградської області. Гідрогеологічні та інженерно–геологічні умови родовища сприятливі для розробки відкритим способом за технологічною схемою з безпосередньою екскавацією з цілика. Проектом прийнята проста транспортна система розробки із внутрішнім розташуванням відвалів розкривної породи.

Суб’єкт господарювання: приватне підприємство ”ПРОМДЕТАЛЬ”.

Повідомлення про діяльність з описом впливу на довкілля: http://eia.menr.gov.ua/uploads/documents/6744/reports/jjd3kjJHCe.pdf  

Планована діяльність її характеристика: продовження видобування корисних копалин на підставі спеціального дозволу на користування надрами No3048 від 11липня2003року з метою видобування чарнокітів, та виробництва щебеню на Іванівському родовищі у Долинському районі Кіровоградської області. Площа родовища складає 4,6 га. На даний час ділянка надр розробляється ТОВ «КОМПАНІЯ КУЧЕРЕНКО ПЛЮС» на підставі спеціального дозволу на користування надрами No3048, виданого 11липня 2003р. терміном дії до 11липня2033р,та Акту про надання гірничого відводу за No 3074 від 29.01.2016р. Спосіб розробки – відкритий (кар’єрний) з буро-вибуховими роботами. Система розробки – транспортна, поглиблююча, з паралельним переміщенням фронту гірничих робіт та комбінованим відвалоутворенням. Річна продуктивність кар’єру –117,3 тис.м3. Розробка родовища виконується п’ятьма уступами: - одним розкривним: з розробки м’яких порід висотою до 6м; - чотирма видобувними висотою 9м.

Суб’єкт господарювання: товариство з обмеженою відповідальністю «КОМПАНІЯ КУЧЕРЕНКО ПЛЮС».

Повідомлення про діяльність з описом впливу на довкілля: http://eia.menr.gov.ua/uploads/documents/6668/reports/pAI4U7aWvX.pdf 

Дайджест підготовлено: ГО «Флора» в межах проєкту «Посилення організаційного потенціалу та екологічної складової у діяльності ГО «Флора» за фінансової підтримки Фонду «Відродження» та Посольства Швеції в Україні.

Думки, висновки чи рекомендації належать організаторам цього заходу і не обов’язково відображають погляди Уряду Швеції. Відповідальність за зміст несе виключно громадська організація «Флора»

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.