bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкт “Голос жінки має силу-2020” на Київщині
20.10.2020

14 жовтня в місті Київ відбувся фінальний круглий стіл проєкту “Голос жінки має силу-2020”. В Київській області проєкт реалізовувала громадська організація “Калинове гроно” спільно з ГО “Фундація прав людини”  за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Під час заходу були представлені амбасадорки проєкту, які реалізовували міні-проєкти у своїх громадах.  Амбасадорки з Фастова реалізовували 2 проєкти: “Чи дружній Фастів до жінок?” та  “Блогерство як інструмент самовираження та донесення думки до оточуючих”, які впроваджували Маріана Анощенко та Тетяна Авксентюк об’єднали навколо себе активних жінок. Постійні учасниці заходів змогли знайти себе в органах місцевого самоврядуванні, локальній активності.  

Міні-проєкт амбасадорки з Києва Юлії Шпіньової з навчання методу генерного бюджетування та гендерного аналізу виявився настільки актуальним, що її запрошували провести заходи й громадські органіхації з інших об’єднаних територіальних громад Київської області.

Однією з частин проєкту була взаємодія з жителями з непідконтрольних території. Команда проєкту надавали юридичну та координаційну допомогу, піклюючись про безпеку та дотримуючись максимальної безпеки.

У кругломі столі взяли участь представники влади, активісти, журналісти 

Метою проєкту є установлення в суспільстві гендерної рівності, забезпечення виконання в Україні умов Резолюції 1325 РБ ООН, підтримка місцевих органів влади та неурядових організацій, що працюють на місцях, для забезпечення політичної, соціальної та економічної участі жінок у всіх суспільних процесах, розширення можливостей жінок та посилення їхніх голосів на місцевому рівні, створення простору для повноправної участі жінок з усієї України у вирішенні питань, пов’язаних з побудовою миру та встановленням безпеки на національному рівні, розвиток блогерства як інструмента впливу та каналу комунікації для цілей миротворчості, послаблення напруження та пом’якшення конфліктів у суспільстві.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.