bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Адвокаційні кампанії для молоді
28.09.2020

У серпні 2020 року радниця міського голови Токмака Криворучко Наталя взяла участь у тренінгах на тему “Створення коаліцій, мереж та проведення адвокаційних кампаній”, що відбувалися у місті Харкові. Одним з результатів цього стала можливість провести заходи на тему адвокації і у Токмаку (Запорізька область).

Цільовою групою для проведення заходів стали учасники та учасниці Молодіжної ради Токмака, Молодіжного телебачення Токмака та школярі міста. Кількість заходів - три. Вони  проходили у період із 17 по 25 вересня у містах Токмак та Бердянськ Запорізької області. І, звісно, заходи уже відбулися.

Перший захід був присвячений дослідженню досвіду функціонування Молодіжної ради міста Бердянська, організації роботи Студентської ради Бердянського державного педагогічного університету, ознайомленням із діяльністю Першого Антикафе Бердянська “ЧасЄ!”, як прикладом соціального підприємництва, а також роботою Центру розвитку дитини “Країна мрій”, як прикладом волонтерської діяльності та соціально-відповідального бізнесу.

17 вересня 2020 року - дата для візиту у Бердянськ обрана не випадково, адже у цей день святкують День міста. Партнерами візиту виступив Бердянський державний педагогічний університет. Саме сюди завітали представники Молодіжної ради Токмака по приїзду. Зустрічали учасників навчальної поїздки - голова Студентської ради Микола Оверченко та голова Молодіжної ради Бердянська Дмитро Кіосов.

Екскурсія почалася із ознайомленням з історією закладу, тими перетвореннями, що відбуваються останнім часом, спектром освітніх послуг, що надаються в університеті тощо. Після цього усі повернулися до актової зали, де й пройшла дискусія на тему організації діяльності Молодіжних рад. Учасники порівняли принципи організації консультаційно-дорадчих органів Токмаку та Бердянську, виявили спільне та те, що відрізняє їх роботу. Цікавим було те, що у Бердянську Студентська рада має більший вплив на молодь міста, ніж Молодіжна рада. Студентська рада також має власне фінансування від Бердянського державного педагогічного університету. Проблеми виявилися спільними: досягнення певного віку та вихід із лав рад, від’їзд на навчання у інше місто тощо. Оговорювали і інші проблеми, як-то взаємодія із владою міст, пошук додаткового фінансування проектів, залучення нових учасників і таке інше.

Проте підсумок був один: молодіжні ради необхідні, а влада повинна всіляко залучати молодь до спільного обговорення проблем міста, проблем молоді. Цікавим був той факт, що всі учасники погодилися із тим, що майже не задіяною у діяльності Молодіжних рад є молодь, віком 22+, і це також виклик для усіх, адже це означає, що їхній голос не чує ні влада, ні інша молодь міст.

“Ніхто не змінить наші міста на краще, крім нас. Дуже легко поїхати у велике місто, і потім писати у соціальних мережах, як все погано у твоємо рідному місті. Залишайся і перетворюй його на краще. Для цього є усі необхідні механізми”, - ділився своїми думками із присутніми голова Студентської ради Микола Оверченко.

“Моя ідея була в тому, щоб адвокувати заснування, діяльність і членство у Молоджних радах. Показати, що вибір є, можливості є, перспективи у молоді є. Головне - не лінуватися, не опускати руки і працювати і за для міст, і за для молоді”, - пояснила ідею навчальної поїздки авторка проекту Криворучко Наталя.

“Завжди цікаво дізнаватися щось нове. Порівнявши наші Молодіжні ради, здивувалася, що хтось може заздрити нашій Молодіжній раді і вважати її такою, яку можна наслідувати. Це надихає”, - сказала голова Молодіжної ради Токмака Софія Вовненко.

Візит до Бердянського державного педагогічного університету - це був лише початок адвокаційно-ознайомчої подорожі. Про інші локації - у інших публікаціях за цією темою.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.