bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадський бюджет на Пирятинщині набирає сил
27.09.2020

Пирятинська об’єднана територіальна громада з майже 17 тисячами населення, що на Полтавщині, активно впроваджує найкращі практики Громадського бюджету (або Бюджету участі). Станом на вересень 2020 року, громада навчилася та реалізувала чимало антикорупційних інструментів у рамках програми “ДІЄМО” (“Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині”). Готові ділитися результатами!

Так, з 20 вересня 2020 року у Полтавській області стартував прийом проєктів на Шкільний громадський бюджет (http://pyriatyn.org.ua/news/p6161). Це проєкт громадських ініціатив у рамках обласної програми “Бюджет участі”. У рамках Шкільного громадського бюджету учні загальноосвітніх навчальних закладів області віком від 14 до 18 років можуть подавати проєкти, рекламувати їх та віддати свої голоси. Проєктні інціативи можна надсилати до 20 жовтня. 

Також нещодавно завдяки Громадському бюджету реалізовано ще один проєкт. Учні Пирятинської школи мистецтв отримали для оснащення навчального простору вокального ансамблю «Соняшник» сучасні прилади аудіо та візуалізації (http://pyriatyn.org.ua/news/p6160). Це надасть можливість збільшити спектр навчальних завдань для реалізації творчого потенціалу юних вокалістів. 

Пирятин мотивує мешканців громади голосувати  за проєкти Бюджету участі Полтавської області 2020 рокуЕтап голосування за проєкти стартував 14 вересня. Голосування у форматі онлайн триватиме з 14.09.2020 по 30.09.2020: smartregion.pl.ua/pb Цьогоріч старостати від Пирятинської ОТГ змагаються в конкурсі з такими проєктами:

  • Проєкт № 53 „Дбаємо про розвиток культури на селі“ – облаштування майданчика та літньої сцени з допоміжним приміщенням на території Калиновомостівського старостату Пирятинської міської ОТГ“ (лідер Бабак Р.М)
  • Проєкт № 93 „Облаштування скверу в селі Олександрівка Пирятинської міської ОТГ“ (лідер Тарасовський І.М.).

Як це працює? Громадський бюджет надає можливість мешканцям ОТГ брати участь у розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та відкритого голосування за проекти. Таким чином, жителі Пирятинської громади можуть подавати проекти та відкрито голосувати за них, беручи відповідальність за розвиток рідної громади. Проєкти-переможці будуть профінансовані у рамках бюджетних коштів, передбачених на фінансування громадського бюджету.

Виконавцем проєкту «Децентралізація приносить прозорість та ефективність в освіті та медицині» (ДІЄМО) є «Глобал Ком’юнітіз» разом з партнерами-виконавцями проєкту (Громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!», CASE Ukraine), які співпрацюють з 20 ОТГ протягом 2 років: надаючи навчання та підтримку громадянам, засобам масової інформації та органам місцевого самоврядування.

Контакти

  • https://www.facebook.com/UCCCTUkraine

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.