bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про результати проекту за підтримки МФ «Відродження»
24.09.2020

В рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Системне забезпечення правових потреб місцевих територіальних громад Харківщини та Станично-Луганського району Луганської області», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» надано безоплатну інформаційно-правову допомогу 500 громадянам на базі станиці Луганської - громадської приймальні районної ради ветеранів; бібліотеки палацу культури залізничників; проведено 18 прийомів у населених пунктах району – у приміщеннях сільських рад та бібліотек.

В рамках проекту також проведено 22 правопросвітницьких заходи. Проведення тренінгів та семінарів для громадських активістів, громадських правозахисних організацій, депутатів місцевих рад проведено з наступних тем: «Альтернативи в комунікації. Побудова взаєморозуміння в спільнотах», «Співпраця на місцевому рівні. Як задовольнити інтереси та потреби через діалог.», «Основа політичних процесів на місцевому рівні - структури, установи, терміни.», «Процес децентралізація на місцевому рівні - виклики, перспективи, актуальний розвитку.», «Кодекс кращих практик участі громадськості у процесі прийняття рішень.», «Інноваційність та ефективність інструментів участі. Від звернень громадян до загальних зборів.», «Добре врядування на місцевому рівні.», «Право на доступ до інформації: сутність, зміст, значення.», «Відмінності інформаційного запиту та звернення громадян.», «Теми і джерела інформації.», «Робота з реєстрами та відкритими джерелами інформації.», «Громадянське суспільство на місцевому рівні в Україні - структури, характеристики розвитку.», «Співпраця органів місцевої влади та громадських організацій: чому фактично така співпраця відсутня?», «Підвищення ефективності структур громадянського суспільства на місцевому рівні - підходи, пропозиції.», тощо.

За результатом заходів налагоджено активну співпрацю та діалог між залученими організаціями, у тому числі через обмін інформацією та участь у спільних навчальних програмах, між місцевими громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та місцевими органами державної влади, засобами масової інформації, задля обміну досвідом і поширення успішних практик у сфері надання безоплатної правової допомоги, а також покращено доступ до безоплатної правової допомоги.

Також в рамках проекту проведено навчання правопросвіти у школах - навчання сприяло подальшому удосконаленню та застосуванню у повсякденній практиці єдиних стандартів діяльності безоплатної первинної правової допомоги. Найбільшим досягненням проекту стало посилення спроможності організацій до викладання та інших видів діяльності у рамках роботи. Створено можливості обміну досвідом для подальшого активного функціонування мережі безоплатної первинної правової допомоги, залучено правових консультантів в громадах до надання безоплатної правової допомоги.

Найбільшим досягненням проекту є посилення правових спроможностей громад Харківської області, смт Станиця Луганська та в 14 сільських громад Станично-Луганського району.

*Заходи проведено в рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Системне забезпечення правових потреб місцевих територіальних громад Харківщини та Станично-Луганського району Луганської області», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.