bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Про системне забезпечення правових потреб громад
24.09.2020

В рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Системне забезпечення правових потреб місцевих територіальних громад Харківщини та Станично-Луганського району Луганської області», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» починаючи з 01.01.2020 року проведено роботу мережі  ресурсних центрів на території Станиці Луганська та 14 сільських громад Станично-Луганського району на системному рівні, задля створення найкращих інституційних умов діяльності, самоорганізації та співпраці ініціатив,  органів місцевого самоврядування, задля успішного виконання завдань, координації зусиль, та своєчасного надання необхідної допомоги в посиленні можливостей громад.

Так, діяльність в межах проекту мала як прямий так і опосередкований вплив на права людини, протидію корупції. Так, за результатом проведених заходів підвищено обізнаність про права особам, які здебільшого ніколи до правових інструментів не зверталися.

Отримуючи правову інформацію, вказані особи навчились самостійно знаходити правові шляхи вирішення своїх життєвих проблем. Навчання осіб навичкам відстоювання певних прав для самостійного здійснення власного захисту надалі буде мати безпосередній позитивний вплив на посилення правових спроможностей громад. Отже, виявлений факт буде мати вплив, адже загалом права людини будуть відстоюватись через посилення правових спроможностей.

*Заходи проведено в рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Системне забезпечення правових потреб місцевих територіальних громад Харківщини та Станично-Луганського району Луганської області», що реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.