bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтери, які мотивують працювати
31.08.2020

В Луцьку вже майже 3 роки реалізовується проект «Соціальні контейнери», який спрямований на допомогу соціально-незахищеним верствам населення. 

Микола Малий, волонтер, який вже майже 4 роки невтомно допомагає в цьому проекті, нам розповів, що в Луцьку він займається цим декілька років, хоча збором та роздачою речей, тим хто цього потребує, займається півжиття, і все почалось з власного гаража.

«Одного разу, в Тернополі, де я раніше жив, до мене підійшов молодий хлопець і попросив гроші. Як виявилось, він вихованець інтернату, і збирає кошти для сиріт. Я йому допоміг. Потім в нього виникла ідея допомогти іншим і почав приводити до мене людей, які опинилися в такій ж ситуації. Спочатку я віддавав свої речі, а згодом мої знайомі дізналися про це і стали приносити свій одяг до мене в гараж. Так все і почалось» , - поділився волонтер.

Зараз ж каже, легше, оскільки по місту встановлені контейнери, куди люди в зручний час приносять речі, а він, їздить їх забирає та звозить в орендоване приміщення. Оглядають та фасують речі декілька волонтерів. Зазвичай, це люди, які ж самі і потребують цих речей, але є й такі, які не беруть звідти нічого проте приходять допомагати.

«Взагалі, речі беруть малозабезпечені сім’ї, люди, які опинилися в складних життєвих умовах, або ж які не мають постійного місця проживання. Окрім того, багато речей ми передаємо в дитячі будинки на сході країни. А також військовим в ООС – зазвичай це подушки, ковдри та покривала», - зазначив волонтер.

Він розповів, що приносять не лише одяг та взуття, а й іграшки, меблі, побутову техніку, оскільки цього також багато хто потребує.

«Дякую і тим, хто віддає свої речі, і тим хто допомагає їх розібрати та віддати іншим» - з вдячністю сказав Микола, та наголосив, що хто має бажання віддати одяг та взуття, віднеслись до цього відповідально.

«Прохання не кидати в контейнери старі брудні речі. Ми закликаємо приносити ті речі, які люди ж самі носили б. Окремо хочу наголосити, що одяг потрібно кидати в контейнер в зав’язаному пакеті аби речі не псувались», - звернувся волонтер.

Щодо майбутніх планів, то Микола скромно сказав, що хотів би зробити по всій Волинській області акцію «З добром у серці», яка зараз відбувається в Локачинському районі. Припиняти займатися волонетрством Микола не збирається, каже, що багато хто на нього розраховує і відчуває певну відповідальність за тих людей.

Микола Малий розповів, що через соціальні контейнери познайомився з багатьма цікавими людьми, яких вдалось залучити до свого хобі – активного дозвілля. Разом з «колегами по цеху» були в горах та їздили відпочивати на озерах!

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.