bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відеоролик «Люди поважного віку - активні члени громади»
25.08.2020

Відеоролик “Люди поважного віку - активні члени громади”

Україна входить до 30 найстаріших країн світу. У 2015 році частка осіб віком від 60 років і старше становила 21,8% від загальної чисельності населення. Згідно з національним прогнозом, на період до 2025 року така частка становитиме 25%, а у 2030 році – понад 26%.

Люди поважного віку є дуже хорошим ресурсом, оскільки в молоді інші пріоритети, інші актуальні питання. Люди поважного віку це саме ті люди, які мають час, можливість, і можуть впливати на владу, можуть доносити до влади що потрібно тим самим мешканцям певного мікрорайону  і які речі влада для них може зробити.

В цьому відеоролику говориться про те, що люди поважного віку завжди були і залишаються активними, шукають нові знання та можливості попри свій вік. І разом із громадською організацією “Суспільство і право” постійно вчаться новому. Та як кажуть самі, що ці інструменти громадської участі для них життєнеобхідна річ. Саме на таких навчаннях з використання інструментів громадської участі вони можуть ефективно використовувати передбачене законом право громадян на звернення, реєструватися в системі місцевих петицій, створювати та подавати електронні петиції, запити та отримувати публічну інформацію. Ініціювати громадські слухання, місцеві ініціативи, загальні збори, долучатися до консультацій з громадськістю, а також використовувати громадський бюджет участі для вирішення місцевих проблем.

Переглянути відеоролик “Люди поважного віку активні члени громади” можна ознайомитися за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=kvKrpwqQ25g

Відеоролик створено в рамках проєкту «Залучення людей поважного віку до управління справами громади через інструменти громадської участі», що реалізується ГО “Суспільство і право” та наданий Чорноморським фондом з питань регіонального співробітництва, проєкт Німецького фонду Маршалла США. Думки, висловлені в даному відео, не обов’язково представляють думку Чорноморського фонду або його партнерів / The video was shot as part of the project “Attracting people of respectable age to managing community aff airs through civic participation tools” provided by the Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Opinions expressed in this video do not necessarily represent those of the Black Sea Trust or its partners./The grant was provided by the Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.