bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відновлювала справедливість для клієнтки попри втрачений час
19.08.2020

Авторка наступної історії розповідає, що попри втрачений час і чисельні складнощі у справі, вона прагнула справедливості для своєї клієнтки. Бо розуміла: сама жінка не подолає свої проблеми. Подробиці розповідає наступна конкурсантка.

Адвокатка Вікторія Павленко, Запоріжжя:

До мене звернувся знайомий, який розповів про важку долю молодої жінки. В юному віці вона залишилась сиротою, здоров’я було підірвано, а права порушені. Більше того, через несправедливий вирок суду, особа, винна в смерті її батьків, не понесла жодного покарання.

Сталося так, що батьки цієї пані в 2009 р. попали в аварію. Вони отримали травми, несумісні з життям та загинули. Водій автівки, яка врізалась в їх мопед, був під впливом випитого алкоголю та перевищив швидкість… Після аварії він намагатиметься дотримуватися версії, що раптово задрімав, прийшов до тями вже після зіткнення, не знав, що хтось загинув, а пив вже після зіткнення, через сильний стрес.

Не будемо аналізувати його стан, адже в фокусі нашої історії –жінка, яка на той час була ще зовсім юною. Тим не менш, в свої сімнадцять років, вона сама невдовзі мала стати матір’ю. Страшна звістка про смерть одразу обох батьків призвела до жахливих наслідків. Деякий час вона взагалі не могла встати з ліжка через важку хворобу, перенесла хіміотерапію, операцію та отримала інвалідність. Це відобразилось на перебігу вагітності, тож дитина народилась з невиліковними проблемами зі здоров’ям. На все своє життя малюк потребуватиме особливого догляду та постійного лікування.

Більше десяти років тому людина, яка була винною в ДТП, взяла на себе зобов’язання виплатити 400 тисяч грн на користь тоді ще неповнолітньої дівчини, казав, що визнає повністю свою вину та готовий компенсувати втрату батьків та моральну шкоду. Тож, він залишився на волі, деякий час дійсно сплачував гроші добровільно, але ж після того, як виплатив 80 тисяч грн, вирішив, що досить, мовляв, більше нічого не винен. Весь цей час жінка самотужки намагалась подолати несправедливість, не маючи коштів на кваліфіковану юридичну підтримку, незважаючи на погрози з боку боржника та байдужість судової системи. Одночасно з цим, вона боролась за життя своєї дитини та намагалась хоч якось підтримувати своє власне здоров’я.

Коли я взялась за цю справу, довелося поновлювати строки виконання судового рішення, щоб добитися справедливості та повернути клієнтці всю суму, присуджену судом. Наразі цією справою займається виконавча служба.

Я б знов взялась за подібну справу, адже не можу терпіти злочинців,  які прикриваються знайомствами та грошима. Постійно допомагаю людям, які цього гостро потребують”.

Щоб взяти участь в конкурсі, треба заповнити аплікаційну онлайн-форму за посиланням.

Дізнатися детальні умови проведення конкурсу та критерії оцінки успішних історій можна тут.

Проект фінансується за кошти Програми розвитку співробітництва та сприяння демократії Міністерства закордонних справ Литовської республіки / The project is financed by the funds of the Development Cooperation and Democracy Promotion Programme of the Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Lithuania.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.