bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Павлівська громада: нова освіта – нові підходи її розвитку
14.08.2020

Ваша перша асоціація зі словом Павлівка (авт. громда у Волинській області) – це пивзавод? Тоді вам варто прочитати цю публікацію до кінця. Якщо ж таких асоціацій не виникає, то теж рекомендуємо читати далі.  Цій громаді є чим вас здивувати.

Відповідно до затвердженого Кабінетом Міністрів України перспективного плану формування територій, Павлівська ОТГ є одною з 53 спроможних волинських громад. Більше того, згідно із рейтингом  Фонду регіональних досліджень і підтримки бізнесу, ця ОТГ потрапила до 20-ки найбільш інституційно спроможних та сталих в своєму розвитку громад Волині. Дослідження відображає інвестиційну привабливість громад та враховує 40 показників розвитку у 2020 році.

Такі успіхи цієї громади зумовлені не лише наявним ресурсом, а й ефективними підходами в роботі місцевої влади для розвитку громади.

До прикладу, щоб якісно підсилити  реалізацію освітньої реформи, громада вирішила долучитися до проєкту Волинського Інститут Права «Діалог, як інструмент порозуміння та ухвалення рішень у громаді».

«Завдяки цій ініціативі буде напрацьовано план розвитку освіти Павлівської громади, де будуть враховані різні показники, слабкі та сильні сторони, поточна проблематика, тощо. Розробка такого документу допоможе ОТГ більш системно та продумано змінювати свою освітню мережу на краще», – зазначає керівниця Волинського Інституту права Ірина Гайдучик.

Для якісної розробки вищезгаданого документу, у населених пунктах громади відбулися перші фокус-групи, а також в майбутньому планується організація публічних консультацій, обговорень, тренінгів, опитувань вчителів, батьків та учнів.

«Під час фокус-груп у селах Радовичі, Мишлятин та Завидів я представив аналіз поточної ситуації в сфері освіти Павлвської ОТГ. Він викликав активне обговорення і серед вчителів, і серед батьків. Особливо, що стосується проблематика малокомплектних класів у школах громади. Водночас, люди готові йти на діалог і бути не пасивними спостерігачами змін, а брати у них участь», – розповідає експерт з питань освіти Сергій Пазюк.

Він додає, що чимало учасників фокус груп висловило бажання особисто долучатися до модернізації освітньої сфери в громаді. З огляду на таку активність, всі бажаючі матимуть змогу увійти до робочої групи з напрацювання плану розвитку освіти Павлівської ОТГ.

Тому, пиво – пивом, але справжній скарб Павлівської ОТГ –  це люди, які, попри всі складнощі, готові брати активну участь в розвитку своєї громади і не бути пасивними спостерігачами змін.

Довідково:

Фокус-групи відбулися в рамках проєкту «Діалог, як інструмент порозуміння та ухвалення рішень у громаді». Ініціатива реалізовується Волинським Інститутом Права (ВІП) за підтримки програми «Демократична практика» Міжнародного фонду «Відродження». 

 

 

Контакти

  • Ірина Гайдучик 098 120 74 55

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.