bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

200 українських організацій взяли участь у онлайн проєкті Civil Match
05.08.2020

612 організацій – і з них 200 з України – взяли участь у міжнародному онлайн проєкті Civil Match, який відбувся 24-26-го липня. Civil Match це захоплюючий проєкт, спрямований на те, щоб організації могли встановити контакти, знайти партнерів з 10 країн Європи та підготуватися до впровадження своїх міжнародних ідей.

Окрім потужних міжнародних зв’язків як основної цінності події, учасники виграли призи по 1000 євро в кожній з 4 основних тем Civil Match. Серед переможців Український союз єврейських студентів та молодіжний драматичний театр «AmaTea» з Чернігова. Цікаво, що найбільше українських організацій були саме зі сфери освіти та розвитку молоді.

Civil Match та Civil Match Forum – це програми, ініційовані Гете-Інститутом Україна. Це проект співпраці між Гете-Інститутом, Інша Освіта, WECHANGE, Digitizing.Space та Східноєвропейською мережею освіти громадянства. Він фінансується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини.

Катерина Акименко, представниця Civil Match в Україні, радниця Української програми для нових лідерів Стенфордського університету:
«Українські громадські організації на проекті Civil Match показали неабияку активність. Більше 200 заявок – і це у середині літа! Багато шкіл та університетів, у яких офіційні канікули. Але це не зупинило учасників у пошуку партнерів, розширення горизонтів та збільшення впливу, який вони створюють, роблячи щодня свою роботу. 

Як на мене, така активна позиція у нас завдяки тому, що люди дуже відкриті і завжди готові до колаборацій. І закриті кордони і самоізоляція не стають перешкодою. Моє враження – обмін досвідом і створення нових смислів, ідей та проєктів, які змінюватимуть світ – головний критерій для український організацій у пошуках нових партнерств».

За допомогою команди Digitizing.Space, 1100+ учасників Civil Match змогли зустріти колег з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Франції, Грузії, Німеччини, Молдови, Польщі, Росії та України (Програма Східного Партнерства + ще 3 країни), залишаючись вдома біля свого дивана та ноутбука, та не турбуючись про безпеку.

Анастасія Слепцова, керівниця Civil Match, співзасновниця Digitizing.Space:

«Нові часи створюють нові виклики, і світ стає цифровим швидше, ніж ми очікували. Цифрові технології тут, аби залишитися; і ми раді, що після Civil Match кожен учасник став трохи більше володіти онлайн-інструментами та платформами, ніж раніше.

Це був експериментальний проект для всіх нас, і ми раді, що Civil Match показав, що ефективні міжнародні партнерства можливі навіть тоді, коли кордони закриті».

Civil Match


Катаріна Геріг, співпраця громадянського суспільства, Гете-Інститут Україна:

«Ми вважаємо, що в кризові періоди співпрацювати ще важливіше! Інститут Гете дуже радий, що, незважаючи на сучасні виклики, так багато людей могли зібратися та спілкуватися. Потужним учасникам громадянського суспільства потрібні потужні мережі та безпечні платформи для співпраці в режимі офлайн та онлайн. У цьому сенсі онлайн івент та налаштування контактів були радісним та результативним кроком до майбутнього Civil Match Forum. Civil Match, таким чином, не закінчився, це був лише початок нових міжнародних партнерств та вражаючих ідей проєкту».

Контакти

  • Подати заявку на участь у Civil Match Forum можна до 23 серпня на сайті www.civil-match.online

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.