bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Рівні права кожному»: кампанія щодо гендерної рівності і прав ЛГБТ-спільноти в Україні
31.07.2020

У Миколаєві провели просвітницьку кампанію «Рівні права кожному», під час якої опитали місцевих жителів щодо дотримання гендерної рівності і захисту прав ЛГБТ-спільноти в Україні.

Під час інтерв’ю городяни відповіли на кілька гострих питань, серед яких: «Чи обмежуються права представників ЛГБТ в Україні?», «Чи дотримуються рівні права для всіх гендерів в Україні?» тощо. Відео вуличного опитування розміщено каналі Платформи MY ART в YouTube: https://youtu.be/ZtrBuWUnIWM

 

«Чим відрізняються люди один від одного? Зовнішністю, мовою, соціальним статусом, вірою, відношенням до влади чи сексуальною орієнтацією? На нашу думку всі люди рівні і між ними не має бути нерівностей. Саме тому ми починаємо проведення просвітницької кампанії у Миколаєві», - повідомляють організатори.

Основна мета кампанії - розповсюдити інформацію про утиски прав та можливостей окремих груп громадян на законодавчому рівні в Україні, почати діалог про рівність усіх людей замість того, щоб концентрувати увагу на відмінностях, а також спонукати миколаївців до підвищення рівня толерантності.

"рівні права кожному" миколаїв

Також в рамках ініціативи створили фотопроект за участю представників ЛГБТ+ і дружніх до них жителів регіону. Кожен учасник висловив своє ставлення до порушень тих прав, які до сих пір не врегульовані законом.

 

«Тема домашнього насильства дуже делікатна та зав’язана на особистісних відносинах, але вона має вийти з категорії «приватного» та люди, які порушують кордони іншої людини мають нести повну відповідальність за свої дії, незважаючи на їх родинні зв’язки», - каже Даша про порушення права на захист від домашнього насильства через не ратифікацію «Стамбульської конвенції» в Україні.

"рівні права кожному" миколаїв

«Я вважаю що держава, в умовах, коли багато політиків говорить про “вимирання нації”, повинна підтримувати кожного громадянина у бажанні мати дитину. Саме тому, необхідно імплементувати зміни у Медичні протоколи та підтримувати право доступу до репродуктивних технологій будь-якої людини, в незалежності від статі, сімейного стану, гендерної ідентичності чи сексуальної орієнтації», - говорить Дмитро про обмежений доступ до штучного запліднення, яке може бути виконане виключно подружжю в умовах згоди обох сторін.

 "рівні права кожному" миколаїв

«У зв’язку з тим, що шлюби організовуються на небесах, вирішувати хто кому чоловік, дружина, поет, сантехнік, зовсім не наша справа. У світі і так повно хаосу, щоб втручатися в чуже особисте життя», - коментує Таня заборону на одностатеві шлюби і партнерства в Україні.

 "рівні права кожному" миколаїв

Сайт проекту https://rights.myart.org.ua/

Проект реалізується за підтримки правозахисної організації Freedom House Ukraine.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.